Στη λαϊκή συνέλευση του Σαββάτου στην Αιανή για τη μεταφορά του ληξιαρχείου στην Κοζάνη με τη μεταφορά του υπαλλήλου στο ΚΕΠ της ίδιας περιοχής, κάτοικοι και πρόεδροι της περιοχής της Αιανής εναντιώθηκαν σε αυτήν την απόφαση εκφράζοντας την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά τους.

Ο Κώστας Κουρού, αντιδήμαρχος Κοζάνης επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι «θα ενισχυθεί το ΚΕΠ με δυο άτομα. Η υπηρεσία του ΚΕΠ κάνει τις ίδιες υπηρεσίες με αυτές που κάνει το ληξιαρχείο. Με τα γραφεία τελετών δεν υπάρχει καμία πίεση» τόνισε. «Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες της περιοχής και όχι να τις αποδυναμώσουμε. Δεν τίθεται θέμα κόστους». Από την πλευρά του ο Ζήσης Μάρας βλέπει ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα για τη μεταφορά του εν λόγω υπαλλήλου στη συνέχεια στην Κοζάνη.

Δεν υπήρχε καμία συζήτηση και καμία διαβούλευση ανέφεραν οι κάτοικοι. Αποδυναμώνεται η περιοχή τόνισαν άλλοι εξηγώντας ότι η μετακίνηση στην Κοζάνη αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Αναμένεται συνάντηση με το δήμαρχο Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη.

Ιωάννα Παπαδημητρίου