Μηνιαίες  αναφορές για τις ενέργειες υλοποίησης του σχεδίου

Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης συζητήθηκαν τα της ενεργειακή κοινότητας της Ακρινής  και την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα με τον Νίκο Παπαθανάση , αναπληρωτή  υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Πελοπίδα Καλλίρη ,  Διοικητή  της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Σε αυτή τη συνάντηση έγινε σαφές από τη δημοτική αρχή Κοζάνης  ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το σχέδιο της κυβέρνησης , το οποίο θα αποσταλεί άμεσα από το αρμόδιο υπουργείο. Από κει  και πέρα όμως ζητήθηκε κάθε μήνα να υπάρχει αναφορά προς τον κ.Καλλίρη για τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς δήμου και περιφέρειας.

Η ενεργειακή  κοινότητα Ακρινής πρέπει να προχωρήσει καταρχήν στο σκέλος της μελέτης αρχικά με το Δήμο Κοζάνης να την τρέχει .Όπως πρόσφατα ενημερωθήκαμε την έχει αναλάβει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και ανάδοχος υπάρχει από τον Ιούλιο. Όσο για τα μέλη της θα αποφασιστεί από τη μελέτη. Εξάλλου αυτό είχε αναφέρει και ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Μετάβαση  ΑΕ ο κ. Ιωάννης Μπούκης στην εξάωρη λαϊκή συνέλευση της Ακρινής τον Απρίλιο του 2022. Προτάθηκε να μπουν ως μέλη της κάτοικοι της Ακρινής κατά το μερίδιο που θα τους αναλογούσε από   πιθανή  απαλλοτρίωση  είτε ακόμα με βάση τις 450 χελώνες που υπάρχουν στον οικισμό .Η απόφαση  αυτή δεν θα παρθεί από την κυβέρνηση.

Έγινε όπως αναμενόταν και αναφορά  στο  δικαστικό αγώνα του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής  , όπου και διαχωρίστηκαν οι ενέργειες της κυβέρνησης από αυτές της δικαιοσύνης χωρίς να λεχθεί κάτι περισσότερο.  Άμεσα θα γίνει συνάντηση  και με την περιφέρεια , εκπροσώπους του Δήμου Κοζάνης και τον κ. Καλλίρη , μιας και η περιφέρεια δεν ήταν παρούσα στη εν λόγω συνάντηση.  Φυσικά θα ακολουθήσει ενημέρωση της κοινότητας .

Στην εν λόγω συνάντηση ήταν παρόν το τοπικό συμβούλιο Ακρινής,  ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης , ο αντιδήμαρχος Κώατσς Βόμβας, η πρόεδρος του ΔΣ Ελένη Παπαδοπούλου και οι Στάθης Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Η μελέτη για την ενεργειακή κοινότητα της Ακρινής ως δέσμευση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ο ανάδοχος από τον Ιούλιο

Να ποιοι θα μπουν στην ενεργειακή κοινότητα της Ακρινής