Στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος φιλαναγνωσίας «λογοτεχνικές διαδρομές στην ιστορία», συναντάμε τον  Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη  για να μας ξεναγήσει στη ζωή και στο έργο της Ζωρζ Σαρή, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 18.00 στο café «Σιγά τον πολυέλαιο» (Βασ.Κωνσταντίνου 21-23)

Στη συνάντηση θα ξεδιπλωθούν κομμάτια της διαδρομής της Ζωρζ Σαρή που ακόμη μας εμπνέουν και μας δίνουν θάρρος και πίστη στις πανανθρώπινες αξίες. Θα διερευνήσουμε το πώς έζησε και κατέγραψε μέσα στα βιβλία της ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές του προηγούμενου αιώνα όπως ο ελληνικός μεσοπόλεμος, ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, η Κατοχή, η Αντίσταση, ο εμφύλιος και η δικτατορία. Θα την ακολουθήσουμε και αργότερα που ως συγγραφέας ταξίδευε σε όλη την χώρα για να επισκεφτεί τα σχολεία και να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο του βιβλίου.

Η συνάντηση η οποία θα διαρκέσει 1,5 ώρα θα δώσει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να γνωρίσουν το έργο και την προσωπικότητα της συγγραφέα που με το έργο της επηρέασε το λογοτεχνικό τοπίο και την παιδική – νεανική λογοτεχνία όσο λίγοι.

Παράλληλα, Θα παρουσιαστούν παραδείγματα δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί για να υλοποιούνται στη σχολική τάξη με αφορμή τα βιβλία της σπουδαίας συγγραφέα.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται το βιβλιοπωλείο «Βιβλιότοπος»

Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, ιστορικός, εμψυχωτής
Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και ακολούθησε την κατεύθυνση της Ιστορίας. Ειδικεύτηκε στα θέματα της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας και εκπόνησε εργασίες με θέμα την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Έζησε στην Ισπανία όπου παρακολούθησε μαθήματα για την ιστορία της χώρας και έμαθε την ισπανική γλώσσα. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος με μαθητές γυμνασίου και λυκείου και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Σπουδάζει από τον Οκτώβρη του 2023 στο ΠΜΣ «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης» του ΕΚΠΑ.
Φανατικός αναγνώστης των βιβλίων της Ζωρζ Σαρή από την παιδική του ηλικία, είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας των Εκδόσεων Πατάκη για τις δράσεις με αφορμή τα «100 χρόνια από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή».

Διοργάνωση:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας

Διεύθυνση Α/θμιας Νομού Κοζάνης

Β/θμιας Διεύθυνσης Νομού Κοζάνης

Σχολική Βιβλιοθήκη  «Book Busters» του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

Σχολική βιβλιοθήκη του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας Ευαγόρας Παλληκαρίδης

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Θεατρική Αναζήτηση

Με την υποστήριξη των εκδόσεων Πατάκη