Συνεδρίασε την Δευτέρα 17 Φεβρουάριου 2020, το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, μετά και το μεγάλο απόηχο των αποκαλύψεων, προ ολίγων ημερών, στην εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ, στο Αμύνταιο, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χωρίς κανένα απόλυτος ενδοιασμό, προέβη σε υποδείξεις, μπροστά στις κάμερες προς τον Δήμαρχο Αμυνταίου και ανέφερε μένοντας, όλοι έκπληκτοι και άναυδοι, ότι η εκλογή του Δημάρχου οφείλεται στις ενέργειες και παρεμβάσεις του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος επηρέασε το εκλογικό σώμα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αποκάλυψε πως η εκλογή του δημάρχου, Άνθιμου Μπιτάκη, οφείλεται και στον ίδιο, αφού όπως είπε έπαιρνε τηλέφωνο όποιον ήξερε στο Αμύνταιο προκειμένου να εκλεγεί.«Εγώ, κατά την προτροπή του φίλου μου, Μάκη Ιωσηφίδη, έκανα αγώνα και από την Αθήνα για να βγεις δήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον δήμαρχο Αμυνταίου, για να προσθέσει:

«Να τα θυμόμαστε αυτά. Τηλεφώνησα σε όσους ήξερα από το Αμύνταιο για να βγεις δήμαρχος. Λοιπόν, να είναι καλά ο Μάκης (σ.σ. Ιωσηφίδης) που δεν με άφηνε να κοιμηθώ το βράδυ αν μου ξέφευγε καμία ψήφος. Άρα, να τα ξέρετε αυτά» κύριε Μπιτακη.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν 17 θέματα, που περιλάμβανε η ημερήσια διάταξη και ένα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Στην καθιερωμένη ώρα κατά το ημίωρο του δημάρχου, πριν από την συζήτηση των καθορισμένων θεμάτων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και και της ελασσόνων, κύριος Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και Τρύφων Γρομπανόπουλος αντίστοιχα, ζήτησαν από το δήμαρχο Αμυνταιου κύριο Άνθιμο Μπιτάκη, να δώσει μια σαφής απάντηση για τα όσα διαδραματίστηκαν όλες τις προηγούμενες ήμερες, με τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, αν είναι αλήθεια αυτά που του καταλόγισε, ότι δηλαδή μεσολάβησε για την εκλογή του με όλα τα παρελκόμενα, γιατί προσβάλουν όλους τους δημότες, τέτοιες ανάρμοστες τακτικές που αφήνουν πολλά υπονοούμενα και παράλληλα, αναπάντητες ερωτήσεις.

Ο δήμαρχος Αμυνταιου μετά και τις ερωτήσεις που δέχτηκε και αφορούσαν τις τελευταίες, εξελίξεις σχετικά με τη Δημοτική Επιχείρηση “ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ” και την αλλαγή συγκρότησης του νέου διοικητικού συμβουλίου της, να θυμίσουμε ότι ανέλαβε ο ίδιος πρόεδρος και την ξαφνική διακοπή της συμφωνίας με την απευθείας ανάθεση εμπορίας των προϊόντων του ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ , με την Μαλαματίνα του κ . Μάκη Ιωσηφίδη.

Κατά την τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Αμυνταιου κ . Μπιτάκης, αποκάλυψε ότι “από το 2015 και μέχρι σήμερα, κανένας ισολογισμός,απολογισμός της εταιρείας δεν πήγε, ως όφειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Ελεγκτικό Συνέδριο” που διέπουν, σε όλες οι εταιρίες με την μορφή ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ στο καταστατικό τους ,κανένας Ισολογισμός δεν έχει αναρτηθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» καμία απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, όλες οι διοικήσεις της τελευταίας δεκαετίας, το είχαν το εργοστασίου του Ξινου Νερου, σαν να είναι ιδιωτική τους επιχείριση, χωρίς κανένας να γνωρίζει τι γίνεται εκεί μέσα, όλα ήταν στο απόλυτο σκοτάδι και όπως ανέφερε, υπάρχουν αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις ύψους έως και 570.000 ευρώ, με πολλές παρατυπίες σε παραγγελίες που απαγορεύονται από το νόμο και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και δεσμευτικέ με μια ρητορική ερώτηση, προς το σώμα που απαρτίζει και στελεχώνει όλο το δημοτικό συμβούλιο, ότι όλοι αυτοί οι φάκελοι πρέπει και θα σταλούν στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.ΕΛ.Δ.Δ.) με τα αποδεικτικά στοιχεία.

Για το επίμαχο θέμα σχετικά με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο δήμαρχος Αμυνταιου απέφυγε να αναφερθεί και δεν έδωσε καμιά απάντηση,δημιουργώντας και μια μικρή ένταση, όταν τελείωνε την ομιλία του ο κύριος Μπιτακης, αντέδρασε έντονα, διαμαρτυρόμενος ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Σελτσας, ο οποίος βρισκόταν στην κατάμεστη αίθουσα και παρακολουθούσε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταιου.


amyntaionews.gr