Στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας συζητήθηκε η πολύκροτη υπόθεση του άδικου χαμού του 5χρονου Στάθη που έφυγε στις 1 Μαΐου του 2016 μετά από θανάσιμο τραυματισμό από δεσποζόμενα ροτβάιλερ. Οι δικηγόροι των γονέων του παιδιού ζητούν την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

Η μητέρα του  άτυχου Στάθη δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Μάρτυρας, φίλος του ιδιοκτήτη των σκύλων που ήταν εκείνη την ημέρα στο σπίτι των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ με την αδελφή του ανέφερε ότι και τα οκτώ σκυλιά βρίσκονταν στο ίδιο σημείο, κλεισμένα στο γκαράζ.

Κάποια στιγμή ο μικρός Στάθης έφυγε, του επιτέθηκαν 4 σκυλιά περίπου και ο ιδιοκτήτης προσπαθούσε να τα απωθήσει. Στη συνέχεια ο μάρτυρας έβαλε το παιδί στο κάθισμα του αυτοκινήτου σε άσχημη κατάσταση στην αριστερή ειδικά πλευρά. Και σε άλλες περιπτώσεις που επισκέφθηκε το σπίτι τα σκυλιά ήταν μέσα, όπως είπε. Ήταν σίγουρος ότι τα σκυλιά ήταν μέσα. Οι ιδιοκτήτες αντιμετώπιζαν τα σκυλιά σαν παιδιά τους συνέχισε.

Το ζητούμενο είναι ποιος φταίει τόνισε ο συνήγορος που απορούσε για ποιο λόγο ενημέρωσαν οι γιατροί μετά από 3-4 ώρες για τον θάνατο του παιδιού.

Γείτονας τόνισε ότι άκουσε γαβγίσματα και τσιρίδες και είδε σε μια μικρή βεράντα έναν σκύλο που εκτίνασσε το παιδί. Ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ φώναξε τα ονόματα των σκυλιών Άρη και Δία να φύγουν. “Γρήγορα, γρήγορα στο νοσοκομείο” άκουσε. Οι γείτονες είχαν δυο σκυλιά,  μετά πήραν ένα θηλυκό και είχαν γεννητούρια, όπως είπε. Από το 2012 υπήρχαν περιστατικά που έδειχναν ότι αγριεύουν. Τον Σεπτέμβριο του 2015 σκότωσαν το σκυλί του γείτονα”. Τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2016 βγήκε ένα σκυλί των ιδιοκτητών και του επιτέθηκε. “Ορμούσαν κάθε φορά που κατεβαίναμε με τα ψώνια. Υπήρχαν σημάδια αυξημένης επιθετικότητας των σκυλιών. Από το Μάρτη του 2013 γίνονταν συζητήσεις για να ανέβει η περίφραξη”.Η φίλη της συζύγου του ιδιοκτήτη των σκυλιών τον κατηγόρησε μετά το περιστατικό ότι κάλεσε την αστυνομία και όχι το ασθενοφόρο, πρόσθεσε. Μάλιστα παραδέχτηκε ότι ο γείτονας του έπαιρνε περισσότερα μέτρα φύλαξης από εκείνον.

Υπήρχε καθημερινή απειλή και αβεβαιότητα ανέφερε άλλη μάρτυρας. Και οι δυο ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ είχαν την φροντίδα των ζώων και τα αγαπούσαν. Η δίκη θα συνεχιστεί.

Ι.Π.