Το ευρωπαϊκό έργο RESONANCE πραγματοποίησε συνάντηση των εταίρων του, στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου, στο Ούλου της Φινλανδίας. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο VTT Technical Research Centre, στην μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας και τεχνολογίας και ερευνητικό κέντρο που διεξάγει εφαρμοσμένη έρευνα στη Φινλανδία.

Η βασική συζήτηση του Consortium meeting κινήθηκε γύρω από την ανάπτυξη ενός καινοτόμου λογισμικού που θα επιτρέπει την βελτιστοποίηση της κατανάλωσης και της ενεργειακής απόδοσης, μέσω της απόκρισης στην ζήτηση. Το ελληνικό πιλοτικό επικεντρώνεται σε ένα διατομεακό ενεργειακό οικοσύστημα και υλοποιείται σε δημοτικά κτίρια και κατοικίες στην Πτολεμαΐδα. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η πρόοδος των εργασιών της ελληνικής πιλοτικής εφαρμογής, καθώς και των πιλοτικών εφαρμογών που λαμβάνουν χώρα σε Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Γαλλία και Σουηδία.

Ανάμεσα στους εταίρους του ελληνικού πιλοτικού είναι ο Δήμος Εορδαίας, που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από την υπεύθυνη του έργου κ. Εύη Ζουντουριάδου και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος (CluBE), ως συντονιστής της ελληνικής πιλοτικής εφαρμογής, και εκπροσωπήθηκε από τον συνιδρυτή και διαχειριστή του κ. Νικόλαο Ντάβο και τον υπεύθυνο του έργου κ. Βασίλη Μπαλαχτσή. Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο κ. Λάζαρος Γκερεχτές, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.