Την περιοχή Ελλησπόντου – Δ. Υψηλάντη που έπληξε η πρόσφατη θεομηνία βρέθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 αποτελούμενο από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κουκουλόπουλο Πάρι, τον γραμματέα της ΝΕ Κοζανης Θεοδωρίδη Θεόδωρο και τον υπεύθυνο αγροτικού της ΝΕ.

Σε διαδοχικές συναντήσεις με αγρότες της περιοχής το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το τεράστιο μέγεθος της ζημιάς που συντελέστηκε στην αγροτική παραγωγή. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Δρέπανου όπου συμμετείχαν πολλοί αγρότες και το Τοπικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Φώτη Παπαδημητρίου.
Κοινή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι ακόμα και αν οι παραγωγοί αποζημιωθούν με το μέγιστο δυνατό ποσό που προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για κάθε καλλιέργεια χωριστά, η ζημιά στο εισόδημα τους δεν καλύπτεται γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεδομένου μάλιστα ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο εκρηκτικών αυξήσεων στο κόστος παραγωγής η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί συμβατικά γιατί θα φτάσουμε σε καταστάσεις εκτός ελέγχου.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ οπως την παρουσίασε αναλυτικά ο Παρις Κουκουλόπουλος είναι η ενεργοποίηση της Κρατικής Αρωγής που μπορεί να δοθεί ανεξάρτητα από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, στηρίζοντας αποφασιστικά το εισόδημα των αγροτών της πληγείσας περιοχής.

Τις αμέσως επόμενες μέρες η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα κατατεθεί στη Βουλή με τη μορφή ερώτησης στους συναρμόδιους υπουργούς και τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό που εποπτεύει το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο της Κρατικής Αρωγής.
Ν.Ε. Κοζάνης