Στα Γρεβενά περιόδευσε,21/5, η υποψηφία ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Τίνα Κουζιάκη, μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκε την πυροσβεστική υπηρεσία όπου αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την προστασία της περιουσίας και της ζωής και του λαού ως κόστος. Αυτός είναι και ο λόγος που το κτήριο της πυροσβεστικής βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Στην συνέχεια έδωσε αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο εργοστάσιο ινοσανίδας της Alfawood. Σε ομιλία της προς τους εργαζομένους αναφέρθηκε στο κριτήριο με το οποίο πρέπει να πάνε στις κάλπες. Το δίλλημα, ανέφερε, είναι αν η πολιτική, που μαυρίζει τη ζωή των εργαζόμενων, που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε γκέτο με μισθούς καθηλωμένους, με ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας, θα «επιβραβευτεί» στηρίζοντας τα κόμματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη στήριξαν ή θα σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας και αντίστασης, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι «στις 10 Ιούνη οι δεσμεύσεις της Ε.Ε θα είναι εδώ, τα ματωμένα πλεονάσματα, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που μαίνονται στην περιοχή που η χώρα μας είναι μπλεγμένη.»

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με περιοδεία στα καφέ της πόλης και με ομιλία σε σπουδαστές των ΙΕΚ Γρεβενών.

Επίσης, την Δευτέρα 20 Μαΐου η Τίνα Κουζιάκη μίλησε σε σύσκεψη, που οργάνωσε η ΚΟΒ Βόρειο Δυτικής Κοζάνης του ΚΚΕ, στο καφέ «Κιμωλία» στην περιοχή της Σκ΄ρκας.

Στην ομιλία της τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός, πρέπει να πάνε στην κάλπη με κριτήριο συνολικά την ζωή τους, όπου η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ εκφράζεται στις πλάτες των εργαζομένων, στην ακρίβεια, στις δύσκολες συνθήκες στους χώρους δουλειάς , στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η Κουζιάκη Τίνα ανέδειξε ότι η μόνη ψήφος, που μπορεί να εκφράσει την οργή και αγανάκτηση απέναντι σε αυτή την πολιτική, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στην πράξη υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζομένων μέσα αλλά και έξω από το ευρωκοινοβούλιο.