Εκδήλωση βράβευσης και παρουσίασης των προτάσεων που έχουν διακριθεί στο Μαθητικό & Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού με θέμα «Κοζάνη 2030: Στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην  Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά από το Δήμο Κοζάνης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων της ΠΕ Κοζάνης, αλλά και οι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κλήθηκαν να προγραμματίσουν μία εφαρμογή με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με τον μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης και τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου Helleniq Energy.

Καρπός της πορείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι ο 4ος αυτός διαγωνισμός με τον συνεχή εμπλουτισμό του ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης. Ο κ. Νίκος Πλόσκας με τη σειρά του αναφέρθηκε για ένα διαγωνισμό προγραμματισμού για να επιτευχθεί ο στόχος της κλιματικής ουδετερότητας.