ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Με κύριο θέμα την έγκριση του ταμείου επιχειρηματικότητας για τη Δυτική Μακεδονία, που θα δώσει τη δυνατότητα για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, συνεδρίασε το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο για το 2016.
Εισηγητής ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ματθαίος Καλαιτζόπουλος ενώ το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ, μιλώντας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στήριξης της Επιχειρηματικότητας στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας» και Υποβολής Πρότασης Ένταξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΑΠ 2012-2016, για τη Σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου με την Επωνυμία «Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ).
Η συνεδρίαση έληξε με μια μεγάλη γιορτή που κάλεσε ο πρόεδρος Γιώργος Κωτσίδης, ο οποίος μάλιστα προσκάλεσε όλους τους φορείς και τις αρχές του τόπου, καθώς και συλλόγους.
Στο πλαίσιο της γιορτής τραγούδησαν τα κάλαντα τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Νέας Νικόπολης. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσαν σε πολλούς ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, τα άνθη στην αίθουσα και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες που έπαιζαν στην έναρξη της συνεδρίασης.
Μάλιστα ο πρόεδρος έδωσε και κάποια μικροδωράκια, όπως ατζέντες, ενώ υπήρχαν και γλυκά για όλους.
“Ολοκληρώνεται ο κύκλος συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου. Το 2016 ήταν ένας γόνιμος χώρος για διάλογο, αντιπαραθέσεις και αποφάσεις. Είναι η 28η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και ελπίζουμε η επόμενη χρονιά να είναι εξίσου σημαντική για το περιφερειακό συμβούλιο και με αποφάσεις για το καλό του τόπου και των συμπατριωτών μας” , είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωτσίδης, λέγοντας ακόμη πως η γιορτή στο τέλος του συμβουλίου είχε σαν στόχο να περάσει το μήνυμα ότι παρά τις δυσκολίες είμαστε όρθιοι.
Στο μήνυμά του για το τέλος του χρόνου ο Γιώργος Δακής, είπε χρόνια πολλά σε όλους , σημειώνοντας πως “ευχόμαστε οι άγιες ημέρες να δώσουν το μήνυμα και να σηματοδοτήσουν την αναγέννηση της πατρίδας μας, σε ένα πλαίσιο να σπάσουν τα δεσμά που μας οδηγούν στην καταστροφή. Τελειώνοντας το 2016 νιώνουμε αισθήματα θλίψης και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο είναι μελαγχολική η πατρίδα μας. Κυριάρχησαν τα παχιά λόγια με τα μεγάλα ψέματα .Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα, μιλώντας με καθαρό τρόπο”.
Από την πλευρά της η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ανέφερε πως το χρηματοπιστωτικό εργαλείο λειτουργούσε από το 2010 και επαναδραστηριοποιείται δίνοντας κεφάλαιο και εγγυήσεις όπως και χαμηλότοκα δάνεια στις επιχειρήσεις, λέγοντας ωστόσο πως “λυπόμαστε γιατί έρχεται αργά. Έχουν κλείσει ήδη πολλές επιχειρήσεις, έρχεται με 2μιση χρόνια καθυστέρηση αλλά είναι θετικό που έρχεται”. Παράλληλα, έθεσε θέμα τα 10 εκ. ευρώ που θα μπουν στο ταμείο, να μην λιμνάζουν και να φτάσουν στις επιχειρήσεις, για το λόγο αυτό θα ζητήσει εκπροσώπηση σε όλες τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου στην επενδυτική επιτροπή. Τέλος, ευχήθηκε το 2017 να είναι ελπιδοφόρο , εφόσον αυτοί που έχουν τις τύχες του τόπου περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, όπως είπε χαρακτηριστικά, μιας και η περιφέρεια χρειάζεται σχέδιο και όραμα.
Θετικά υποδέχθηκε την έλευση του ταμείου χρηματοδότησης επιχειρήσεων και ο Σάββας Σαπαλίδης, περιφερειακός σύμβουλος εκ μέρους της παράταξης Μουμουλίδη, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητά του για την περιοχή.






Β.Σ.


















