Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Υψώνουμε την φωνή μας μαζί με εκατοντάδες Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα ώστε να επιστρέψουμε πίσω στην κυβέρνηση, ως χυδαίο και απαράδεκτο, το νομοσχέδιο που ξηλώνει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα ενός ολόκληρου αιώνα. Διατρανώνουμε την αντί-θεσή μας στην επιδίωξη της κυβέρνησης να μην αφήσει τίποτα όρθιο προς όφελος των ερ-γοδοτών και του κεφαλαίου, δίνουμε τη μάχη ώστε το έκτρωμα αυτό να αποσυρθεί πριν καν φτάσει στη Βουλή. Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις και δίνουμε τη μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή, να εκφραστεί στους δρόμους η μαζική καταδίκη αυτού του εκτρώματος.

Η επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι είναι σφοδρή.

Το νομοσχέδιο, ξεκινώντας από τη γενική θεώρηση ότι εργοδότης και εργαζόμενος είναι ισό-τιμα μέρη στην διαπραγμάτευση, ανατρέπει τη μέχρι τώρα νομική θεώρηση του εργαζόμενου ως αδύναμου μέρους. Έρχεται να πατήσει πάνω σε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που προ-ώθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Προωθεί περαιτέρω μέ-τρα ενίσχυσης της ευέλικτης εργασίας, θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, το σπαστό ω-ράριο στην ημιαπασχόληση και αλλαγές στις αποζημιώσεις.

Παράλληλα με τα χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα, φέρνουν και χτύπημα στο συνδικαλιστικό νόμο. Θεσμοθετούν το η-λεκτρονικό μητρώο, βάζουν παραπέρα εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας, απαγορεύουν επί της ουσίας την περιφρούρησή της και κάνουν άρση της απαγόρευσης απόλυσης για εγκυμο-νούσες εργαζόμενες, στρατευμένους και εκλεγμένους συνδικαλιστές. Με λίγα λόγια, η κυβέρ-νηση, προς όφελος των εργοδοτών, επιδιώκει το παραπέρα φθήνεμα της εργασίας, τη μεγα-λύτερη εκμετάλλευση του εργαζόμενου.

Στον αντίποδα της ανάγκης οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους και να απαντή-σουν στην επίθεση που δέχονται, εμπόδιο στέκεται η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που για λογα-ριασμό κυβέρνησης και εργοδοσίας επιχειρεί να υπονομεύσει την αγωνιστική πανεργατική απάντηση καταδίκης του αντεργατικού οδοστρωτήρα. Τον ρόλο αυτό επιτελεί η ηγετική ο-μάδα της ΓΣΕΕ, της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, η οποία κάτω από την πίεση των συνδικάτων αποφάσισε για απεργία στις 10 Ιούνη, ωστόσο υπονομεύει την κλιμάκωση του αγώνα.

Τους γυρνάμε την πλάτη! Αυτό το τερατούργημα δεν παίρνει διορθώσεις,
πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Παλεύουμε για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων της διευθέτησης, της ευελιξί-ας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μι-σθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτό-νοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας συντονισμένοι με τα εκατοντάδες σωματεία και συνδικαλιστι-κές οργανώσεις όλων των κλάδων. Οι ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο μας αφορούν όλους, ανεξάρτητα σε ποια επιχείρηση δουλεύουμε στον κλάδο και με ποια σχέση εργασίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ξεπεράσουν δισταγμούς, αναστολές, φοβίες και να κά-νουν το βήμα να μπουν στον αγώνα.

Δε θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!
Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Όλοι στις συγκεντρώσεις στις 16 Ιούνη
Κοζάνη στην κεντρική πλατεία 7:00 μμ.
Πτολεμαΐδα στην κεντρική πλατεία 7:00 μμ.
Φλώρινα στην κεντρική πλατεία (κανόνια) 11:30