Στα 236,6 χιλιόμετρα ανά ώρα έφτασαν,οι ριπές των ανέμων στις 22:3 0στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας

Συνεχίζεται το “σφυροκόπημα” των ανέμων στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας. Στα 236,6 χιλιόμετρα ανά ώρα έφτασαν, μετά την τελευταία μέτρηση, οι ριπές των ανέμων στις 22:30.Πρόκειται για ρεκόρ των τελευταίων ετών, σύμφωνα και με τις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

144,8 km/h κατέγραψε, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Bασιλίτσας.

 

Στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων Άρτας σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων λόγω ισχυρών ανέμων.Κλειστή και παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας.

Έκλεισε η εθνική στο ύψος του Τέροβου για μια ώρα πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο και έκοψαν τα δέντρα και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Στην πεδινή Ιωαννίνων λόγω τον ισχυρών ανέμων η οροφή γκαράζ ξηλώθηκε.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, η ριπή αυτή αντιστοιχεί σε τυφώνα κατηγορίας 1. Πριν από λίγο στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά από διακοπή περίπου μιας ώρας, επανήλθε πριν από λίγο το ηλεκτρικό ρεύμα, τόσο στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας όσο και στους ορεινούς οικισμούς που ηλεκτροδοτούνται από την ίδια γραμμή.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης, Βασίλης Σιώμος

πηγή:ertnews.gr