Ρεσιτάλ πιάνου του Ελευθέριου Μισιργή, Σάββατο 10/6, 8.00μ.μ. είσοδος ελεύθερη.

Βιογραφικό

«Ο Ελευθέριος Μισιργής έχει χαρακτηριστεί ως ένα σπάνιο και πολύπλευρο μουσικό ταλέντο. Η δημιουργική του φαντασία και οι εκλεπτυσμένες ερμηνείες του, αγγίζουν με αμεσότητα την καρδιά του ακροατή.» (Κ.Π. Σγούρδας κριτικός μουσικής και θεάτρου). Είναι απόφοιτος του Conservatorio di Musica di «F.Morlacchi» της Περούτζια Ιταλίας (M.Mus, διετές, επιπέδου ΙΙ) της σχολής του ιστορικού πιάνου με ειδίκευση στον F. Chopin, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Costantino Mastroprimiano με την υψηλότερη βαθμολογία 110/110 e lode (με έπαινο)

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά ρεσιτάλ πιάνου σε Ελλάδα και εξωτερικό, συναυλίες μουσικής δωματίου, συνοδεία οργάνων και τραγουδιστών, αυτοσχεδιασμός, ενορχήστρωση, διδασκαλία πιάνου και ανωτ. θεωρητικών καθώς και σύνθεση μουσικών έργων (ταινίες μικρού μήκους, θέατρο κ.ά.).

Την άνοιξη του 2016 πραγματοποίησε ένα ρεσιτάλ- Αφιέρωμα στον Franz Liszt, με αφορμή την συμπλήρωση 130 χρόνων από τον θάνατο του μουσουργού. Στο πλαίσιο αυτού του ειδικού αφιερώματος αυτοσχεδίασε πάνω σε ένα άγνωστο θέμα του συνθέτη, προερχόμενο από ιδιόγραφο χειρόγραφο, το οποίο ανακαλύφθηκε μια χρονιά νωρίτερα.

Ως συνθέτης και πιανίστας, απέσπασε το Βραβείο Gina Bachauer – Νικολάου Δούμπα – “Κατηγορία Νέου Καλλιτέχνη” και το Βραβείο Σολίστ “Μαρία Χαιρογιώργου – Σιγάρα» εκτός συναγωνισμού, που του απονεμήθηκε από το “Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer”.

Τον Απρίλιο του 2016 κέρδισε το 2ο Βραβείο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου C.V. Alkan – P.J.G. Zimmerman (δε δόθηκε 1ο Βραβείο) και τον Μάρτιο του 2018 κέρδισε το 3ο Βραβείο στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου C.V. Alkan – P.J.G. Zimmerman.

Το 2021 στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ludwig van Beethoven ερμήνευσε την θρυλική Σονάτα αρ. 29 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 106 «Hammerklavier» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, μαθήτευσε Πιάνο και Ακορντεόν δίπλα στους Στράτο Κενανίδη, Γιώργο Καμπά, Χρήστο Νούλη και Ουρανία Χρυσαφίδου και το 2009 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό «Άριστα» παμψηφεί στην τάξη της Ουρανίας Χρυσαφίδου. Είναι κάτοχος Πτυχίων Ανώτερων Θεωρητικών από την τάξη του Χρήστου Δεληδήμου. Είναι τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του με ειδίκευση – οργανική εκτέλεση πιάνου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Igor Petrin.

Συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια σύγχρονου και ιστορικού πιάνο με τους Κυπριανό Κατσαρή, Andreas Staier, Alexei Lubimov, Tobias Koch, Gianmaria Βonino, Julien Libeer, Aquiles Delle Vigne, Χρήστο Νούλη, Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Δημήτρη Γιάκα, Στέφανο Κορκολή, Μichele Rossetti, και Naum Grubert. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, μουσικής κινηματογράφου και συνοδείας τραγουδιστών στο Conservatorium van Amsterdam της Ολλανδίας.

Έχει αποσπάσει υποτροφίες από τα παρακάτω Σωματεία: Διεθνές Μουσικό Σωματείο ”Gina Bachauer”, από τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης-Μακεδονίας «Εν Αθήναις»’, καθώς και από την Ιταλική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Διατελεί λέκτορας – Συνοδός Πιάνου στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Δίδαξε πιάνο και διετέλεσε συνοδός πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και σε ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Είναι συνοδός πιάνου – κλασικού μπαλέτου στην ερασιτεχνική – επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης.