Με στάσεις σε μνημεία και σε σημεία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής των Πρεσπών, ένα “κυνήγι θησαυρού”, θα γίνει το μέσο για τη γνωριμία του μνημειακού πλούτου και του φυσικού κάλλους της περιοχής.

Πρόκειται για την εκπαιδευτική δράση «Πρέσπα : Μνημείο – Μνήμη», που οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών, την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού, την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 10 το πρωί, με σημείο συνάντησης την εκκλησία του Αγίου Γερμανού, στο ομώνυμο χωριό.

Με εκκίνηση τη Βυζαντινή Συλλογή Αγίου Γερμανού, οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν, με τη συνοδεία του υπεύθυνου αρχαιολόγου, τον ναό της Αγίας Άννας στην περιοχή του Λευκώνα, όπου θα παρακολουθήσουν τις εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης που πραγματοποιούνται στο μνημείο και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στη Βυζαντινή Συλλογή στην κοινότητα του Αγίου Γερμανού. Εκεί θα παρακολουθήσουν ψηφιακή προβολή στην οποία θα παρουσιαστούν τα μνημεία της περιοχής με χρονική ακολουθία και με αναφορές σε ιστορικές πληροφορίες, ώστε να κατανοήσουν τη διαχρονική ανθρώπινη παρέμβαση στο λιμναίο περιβάλλον, η οποία υπήρξε αμφίδρομα καθοριστική. Με την ολοκλήρωση της προβολής, θα ακολουθήσει η περιήγηση στις αίθουσες της Συλλογής.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2385028206 Ανδρέας Τσώκας

Πηγή:ertnews.gr