Την ένταξη νέου έργου, στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του τέλους ανάπτυξης 2017-2021 αποφάσισε η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας .Πρόκειται για μελέτη ύψους 262.000 ευρώ για τη νέα Μεθοριακή Διάβαση Λαιμού στις Πρέσπες, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του νέου σταθμού.
Διαφωνία υπήρξε για το γεγονός ότι η μελέτη αυτή εντάχθηκε στον Τοπικό Πόρο και δεν καλύφθηκε από κρατικούς πόρους , όταν πρόσφατα ο υπουργός κ. Θοδωρής Λιβάνιος είχε δεσμευτεί για την χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 5, 5 εκ .

Υπήρξε τηλεφωνική διερεύνηση εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας. Σε ερώτηση ποιος έδωσε αρνητική απάντηση απάντησε ότι : «Ή περνάει το έργο ή το σταματάμε» διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε γραπτό αίτημα , αλλά προφορικό .

Όπως αναφέρθηκε πάνω από 1 εκ θα κοστίσουν οι μελέτες για το έργο , με την Περιφέρεια να δεσμεύεται από μέρους της να ολοκληρώσει τις μελέτες για τα στέγαστρα και τις μελέτες εφαρμογής.

Ιωάννα Παπαδημητρίου