Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ είναι ένα ακόμα βήμα για την ανάπτυξη της και τη μετεξέλιξή της σε μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στο χώρο της ενέργειας. Μετά την οικονομική της εξυγίανση, τον λειτουργικό της εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της, η ΔΕΗ συγκεντρώνει κεφάλαια ύψους άνω των 2,3 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του εσόδου από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ) που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει άμεσα σε δύο αναπτυξιακές κινήσεις:

Επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εντός Ελλάδας και

Εξαγορές παραγωγικών μονάδων «πράσινης» ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Με τις κινήσεις αυτές, η ΔΕΗ θα εκσυγχρονιστεί περαιτέρω, θα αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα, θα περιορίσει δραστικά και στο ελάχιστο την εξάρτηση της (και μαζί και της χώρας) από εισαγωγές. Παράλληλα, παράγοντας η ίδια φθηνότερο ρεύμα θα διασφαλίσει χαμηλότερες τιμές για πολίτες και επιχειρήσεις. Και όλα αυτά αντλώντας κεφάλαια από την αγορά, χωρίς να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές ή το Κράτος, ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, ούτε μέσω των τιμολογίων, ούτε μέσω του προϋπολογισμού.

Μπαίνει έτσι σε μια νέα «πράσινη» εποχή, διασφαλίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και παράγοντας φθηνότερο ρεύμα για καταναλωτές και επιχειρήσεις.