Ο Δήμος Εορδαίας ικανοποιώντας την ανάγκη ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής της Εορδαίας προέβη στην έκδοση ενός ιστορικού λευκώματος με τίτλο «Εορδαία: η ακτινοβόλος εστία του ελληνικού θαύματος» του Θέμη Απατσίδη.

Η Τοπική Ιστορία ως αναπόσπαστο κομμάτι και συμπλήρωμα της εθνικής μας ιστορίας, εμπλουτίζει τη συλλογική μας μνήμη και προσθέτει επιπλέον ιστορικά τεκμήρια για την ανάγνωση, ερμηνεία και κατανόηση της ιστορικής αλήθειας. Εμβαθύνοντας τη γνώση για την ιστορία του τόπου μας, κατανοούμε τις σύγχρονες εξελίξεις, αντιλαμβανόμαστε τα ειδικά χαρακτηριστικά της τοπικής μας κοινωνίας και αναγνωρίζουμε την πολυμορφία και τις τοπικές ιδιαιτερότητες ως βασικό στοιχείο του πολιτισμικού μας πλούτου. Μέσω του λευκώματος θα βρούμε την διαδρομή των ανθρώπων που έζησαν και μεγαλούργησαν στον τόπο που ζούμε σήμερα, από την εποχή που εμφανίζονται τα παλαιότερα ίχνη ανθρώπινης ζωής μέχρι τις μέρες μας.

Η παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, παρουσία του συγγραφέα Θέμη Απατσίδη.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

-Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
– Αναστασία Γιαννακοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
– Βελίκα Καραβάλτσιου, Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA