Ο Πέτρος Ταραντίλης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μίλησε για τον Κρόκο Κoζάνης που καλλιεργείται στο ομώνυμο χωριό της Κοζάνης εδώ και χρόνια . Δεν είναι φάρμακο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως ως συμπλήρωμα διατροφής και τα συστατικά του να αποτελέσουν πρώτη ύλη για σκευάσματα. Υπάρχει και άλλο είδος κρόκου εκτός από τον Crocus sativus που αυτοφύεται στα ελληνικά νησιά των Κυκλάδων. Ο καλλιεργούμενος έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα στα χαρακτηριστικά που δίνουν χρώμα , άρωμα και γεύση στο φαγητό.

Ι.Π.