Από τη Δευτέρα 13 Μαΐου η Κοζάνη έχει μείνει χωρίς τηλεθέρμανση με αποτέλεσμα τα σπίτια, οι επιχειρήσεις και σχολεία να είναι παγωμένα. Οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών ήταν ιδιαίτερα χαμηλές για την περίοδο που διανύουμε και σε πολλές περιπτώσεις ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους 19 βαθμούς Κελσίου. Σε συνδυασμό με την υγρασία και την έλλειψη ηλιοφάνειας μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε ότι ξεπαγιάσαμε για μια ακόμη φορά.

Δεν είναι τυχαίο ότι είδαμε και πάλι διαφημιστικά για μπρικέτες ξυλοκάρβουνου που προτιμώνται από πολλούς. Είπαμε μπορεί να πάμε στην απολιγνιτοποίηση και να μην επιλέγεται ως μονάδα βάσης η Πτολεμαΐδα 5 για τις τηλεθερμάνσεις -αυτό πρέπει να το χωνέψουμε-αλλά η καύση του ξυλοκάρβουνου καλά κρατεί. Και μεις καταφεύγουμε σε αερόθερμα , κλιματιστικά ο, τι υπάρχει τέλος πάντων.

Κατά τα άλλα η σύμβαση των τηλεθερμάνσεων δεν φαίνεται να προχωράει .Άραγε αυτή η καθυστέρηση ποιους τελικά ευνοεί; Μάλλον θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που ακόμα και με την αύξηση της μεγαβατώρας θα είμαστε φτηνότεροι κατά 25% σε σχέση με το πετρέλαιο. Ευτυχώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα ξεπεράσει τους 25ο βαθμούς Κελσίου το σαββατοκύριακο και θα ζεσταθεί το κόκαλό μας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου