Στην Παγκόσμια Διάσκεψη Περιβάλλοντος του ΟΗΕ η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο πήρε μέρος ο Ρούλης Κοκελίδης. Δυστυχώς ή διαδικασία ήταν ένα μεγάλο φιάσκο.

Για πολλοστή φορά οι πλουσιότερες χώρες του πλανήτη αρνήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για την ανατροπή τής καταστροφικής κατάστασης πού οι ίδιες έχουν προκαλέσει. Η ευθύνη τους είναι πολύ μεγάλη ,συνίσταται στο γεγονός σύμφωνα με την συμφωνία του Παρισιού, στην υποχρέωση να χρηματοδοτήσουν τις αναπτυσσόμενες και φτωχές χώρες στα πλαίσια της κλιματικής δικαιοσύνης. Για τον απλό λόγω, γιατί είναι οι μεγαλύτεροι ρυπαντές.

Αντίθετα με ξεκάθαρη ΝΕΟ-ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ πολιτική νοοτροπία στο πλαίσιο της ΜΕΤΑ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, οι λεγόμενες χώρες του Βορρά επιβάλλουν την εκμετάλλευση και την υποανάπτυξη των χωρών του Νότου.Η απαισιοδοξία του ΟΗΕ, της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, των ακτιβιστών οργανώσεων, της νεολαίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη γιατί η φετινή COP27 η πρώτη μετά την ενεργειακή κρίση και την κλιμάκωση της λόγω των εμπόλεμων καταστάσεων, έπρεπε να κινητοποιήσει την Διεθνή κοινότητα για μια νέα πολιτική συνεργασίας της ανθρωπότητας!!!

Ο γ.γ του ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι χάθηκε μια μεγάλη στην Αίγυπτο . Η μοναδική νότα αισιοδοξίας είναι η πρωτοβουλία του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΛΟΥΛΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ 2025 ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ !!! Η πρόταση του οραματιστή Προέδρου μπορεί ίσως να φέρει την άνοιξη όπως το 1992 με την Διάσκεψη στο ΡΙΟ !!!