Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου και του προέδρου του ΠΑΣΕΚΔΑΠ Αντώνη Διαμαντή, παρουσία και μελών του ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

Συζητήθηκαν όλα τα αιτήματα από πλευράς ΠΑΣΕΚΔΑΠ, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να παροτρύνει τους παρευρισκόμενους να θέσουν επί τάπητος όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εξέφρασε την πρόθεσή του να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να επισπευσθεί η έκδοση της νέας ΚΥΑ για την περίοδο 2023 – 2024 νωρίτερα από την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.
Ζητούμενο η νέα ΚΥΑ να περιέχει ευνοϊκότερους όρους ως πρός την χρηματοδότηση για τα Δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και την προσφορά των δομών αυτών στο κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε την πάγια θέση της Διοίκησης της ΚΕΔΕ να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές και κατ΄ επέκταση στο μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό των Δήμων, διατυπώνοντας την άποψη πως το μοντέλο του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμφώνησε πως έως ότου γίνει το παραπάνω, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να διατηρηθούν στις θέσεις εργασίας τους οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές, καθότι είναι κρίσιμο να παραμείνουν ανοικτές οι δομές των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

ΚΕΔΕ και ΠΑΣΕΚΔΑΠ θα συνεργαστούν ώστε να διαμορφωθούν οι ανάλογες προτάσεις για την ΚΥΑ της δράσης 203-2024 που βρίσκεται σε άτυπη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε μέσω αυτής να διασφαλίζεται η επαρκής χρηματοδότηση των δημοτικών δομών

Ο κ. Παπαστεργίου στην πρόταση του ΠΑΣΕΚΔΑΠ να εκπονηθεί μια από κοινού οικονομοτεχνική μελέτη για την βιωσιμότητα των δημοτικών δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΠΑΜΕΑ, εμφανίστηκε θετικός στην περαιτέρω εξέταση της πρότασης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ