Ο πατήρ Στέφανος, ηγούμενος στο Δρυόβουνο χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου από το Πατριαρχείο σε μία τελετή στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιατίστης το Σάββατο 18 Ιουλίου.

“Μεγάλη μας τύχη και τιμή που ζει ανάμεσά μας ο πατήρ Στέφανος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος Δρυόβουνου, τον οποίο σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, κάτι αναμενόμενο σε όσους από μας γνωρίζουμε την πολυετή ταπεινή και αφοσιωμένη διακονία του στον συνάνθρωπο και την ανιδιοτελή προσφορά του στους ανθρώπους της επαρχίας μας και όχι μόνο” ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Βοϊου κ. Χρήστος Ζευκλής.

“Μεγάλη μέρα για την ορθοδοξία, μεγάλη μέρα για τη Δυτ. Μακεδονία, μεγάλη μέρα για τον ασκητισμό και το μοναχισμό στην περιοχή” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης τον τιμητικό τίτλο στον γέροντα Στέφανο με τον οποίο του αναγνωρίστηκε η προσφορά του στον πλησίον. Ο Μητροπολίτης Καστοριάς ανέφερε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη μέρα και πως η εκκλησία οφείλει πολλά στον πατέρα Στέφανο, που δε θέλησε να φαίνεται στον κόσμο και πάνω από πενήντα χρόνια βρίσκεται στη εκκλησία προσφέροντας από κει. Ο Άγιος Άρτης Καλλίνικος, τέλος, σημείωσε πως ο γέροντας είναι μία επιστολή του Χριστού στους ανθρώπους.

Πηγή φωτο και βιντεο : fb Theodoros Pesnikas, Χρήστος Ζευκλής, siatista-info.com