Είναι η ΠΕΔ ένα συνδικαλιστικό όργανο;

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας. Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κεπαπστόγλου , δήμαρχος Άργους Ορεστικού με 12 ψήφους έναντι 9 του Χρήστου Ζευκλή. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Λιάσης , δήμαρχος Αμυνταίου.

Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής λίγο πριν την ψηφοφορία διαφοροποιήθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της ΠΕΔ λέγοντας ότι δεν είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο. «Δυστυχώς το όργανο της ΠΕΔ δεν στάθηκε στο ύψος του και δεν βοήθησε του δήμους, γεγονός που με λυπεί ,μιας και η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πολύ δύσκολο. Η κρίση έχει χτυπήσει τη Δυτική Μακεδονία και πέρα από τους δημάρχους χρειάζονται και τα όργανα .Επειδή τα όργανα δεν λειτούργησαν θεώρησα σωστό αυτή την διεκδίκηση για να αλλάξω τα πράγματα .Για κάποιους είναι συνδικαλιστικό όργανο για κάποιους όμως είναι ουσιώδης η λειτουργίας του». Μίλησε επίσης για το θέμα της οργάνωσης μιας διαφορετικής ΠΕΔ που μπορεί να συντονίσει τις δυνάμεις και να διαδώσει καλές πολιτικές .

Ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου , ως αντιπρόεδρος της προηγούμενης ΠΕΔ ανέφερε ότι «δεν θα μπορούσα να δεχθώ τέτοιου είδους μομφές .Η ΠΕΔ είναι συνδικαλιστικό όργανο, δεν ασκεί πολιτικές που μπορεί ο καθένας μόνος του να εφαρμόσει».

Ιωάννα Παπαδημητρίου