Διαφωνεί για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά στην πολιτική δεν κάνει αυτά που θέλεις

Τι είπε για τον κ. Στάσση

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος , βουλευτής ΝΔ Π.Ε. Κοζάνης μίλησε στην Κατερίνα Μαρκοπούλου και το Flash TV με πολλές αιχμές στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην απολιγνιτοποίηση και την ακρίβεια. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ο τρόπος που μιλά για το δυστύχημα των Τεμπών με τον ίδιο τότε στην θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων .Δήλωσε αντίθετος στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών , αλλά στην πολιτική όπως υποστηρίζει δεν κάνεις αυτά που θέλεις.

Έχει καθυστερήσει η απολιγνιτοποίηση κατά τη γνώμη του. «Οι ευθύνες είναι συνολικές. Έχει ευθύνες το υπουργείο, η ΔΕΗ, η περιφέρεια , υπάρχουν ονοματεπώνυμα για αυτό . Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην Αθήνα για την καθυστέρηση .Αυτά που ζούμε έπρεπε να είχαν γίνει πριν από δυο χρόνια και αυτά που θα γίνουν το 2025 έπρεπε να είχαν γίνει σήμερα. Είναι αισθητές οι καθυστερήσεις. Το χωροταξικό καθυστέρησε». Σε ερώτηση ποιο το νόημα να γίνει τώρα που γέμισε ο τόπος με ΑΠΕ διερωτήθηκε ποιος έδωσε τις άδειες …

Δεν γνωρίζει αν η γραμμή Κοζάνη- Καλαμπάκα θα γίνει ως το 2044

Ο σιδηρόδρομος έχει επίσης καθυστερήσει αισθητά ανέφερε δηλώνοντας ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο στον επενδυτή και ανήξερος για το αν η γραμμή Κοζάνη-Καλαμπάκα θα γίνει το 2044. Και εν συνεχεία τόνισε : «Αν και δεν ήταν δικά μου θέματα και αρμοδιότητας δικής μου , το αφήνω ως υπονοούμενο αυτά για κάποιους πονηρούληδες που λέγανε για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών , δυστυχώς ήταν ό, τι χειρότερο έχει υπάρξει , εγώ πίεζα ως υφυπουργός για να προχωρήσουν όλα αυτά με το σιδηρόδρομο ».

Δεν είναι πολιτικό συμβούλιο

Για το πολιτικό συμβούλιο που συστήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε: «Το ζητάω εδώ και 15 χρόνια από τους εκάστοτε περιφερειάρχες .Προς τιμήν του ο Γιώργος Αμανατίδης το χειρίστηκε καλά. Δεν είναι πολιτικό συμβούλιο, είναι μια άτυπη συνάντηση φορέων για να μπορούν να συνεννοούνται. Δεν είναι άλλοθι για τις αποφάσεις της περιφέρειας».
Για τις λίγες ερωτήσεις στο κοινοβούλιο απάντησε ότι οι ερωτήσεις και οι επερωτήσεις είναι μια γραπτή διαδικασία. Δεν θέλει να κάνει κάτι για να φαίνεται συνέχισε λέγοντας ότι οι δικές του παρεμβάσεις γίνονται κατευθείαν στο υπουργείο.

Οι διαφωνίες του και το κόμμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Για το νομοσχέδιο με τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δήλωσε ότι είναι μια κατάσταση που το ζούμε στην καθημερινότητα μας και αφορά μόνο τον πολιτικό γάμο και όχι την παρένθετη μητέρα για αυτό και δεν είχε κανένα ενδοιασμό να το ψηφίσει. «Προσωπικά εγώ στην αντίληψη των ομόφυλων ζευγαριών είμαι αντίθετος», αλλά πολιτικά με την πλειοψηφία να αποφασίζει , όπως είπε πήρα αυτή την απόφαση, «ο Θεός μας κρίνει όλους» . «Αν και διαφωνώ προσωπικά με τη λογική αυτή, όταν κάνεις πολιτική δεν κάνει αυτά που θέλεις, αλλά αυτά που κάνει η πλειοψηφία σου, αυτά που κάνει το κόμμα σου».

Η κατάσταση με την ακρίβεια είναι δραματική

Για την ακρίβεια συμπλήρωσε χαριτολογώντας ότι του αρέσει να πηγαίνει σούπερ μάρκετ. «Θέλω να βλέπω τις τιμές και πραγματικά η κατάσταση είναι δραματική. Η κυβέρνηση προσπάθησε να το μειώσει, δεν το έλυσε».

Για την Πτολεμαΐδα 5 και τα όσα ανάφερε ο κ. Γιώργος Στάσσης είπε ότι έχει προγραμματίσει μια συνάντηση με τον ίδιο «για να μου εξηγήσει ακριβώς τι θέλει να πει ο ποιητής .Δεν ξέρω τι είπε, δεν ξέρω αν το κατάλαβε και αυτός».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ακούστε στο 19′ λεπτό τι λέει για τα Τέμπη