Η δύναμη της Ορθοδοξίας που ενώνει τους λαούς.

Δύο νέοι από την Κορυτσά της Αλβανίας, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο ξεκίνημα της ζωής τους. Ταυτόχρονα ο γάμος τους, που έγινε στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου στο Μαλαβέτσι της Κορυτσάς, εξέπεμψε το μήνυμα της ενότητας μεταξύ των λαών μέσω της Ορθοδοξίας.

Για πρώτη φορά μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, στη φίλη και γείτονα χώρα της Αλβανίας, δύο ορθόδοξοι Αρχιερείς από την Αλβανία και την Ελλάδα τέλεσαν μυστήριο του γάμου. Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ.κ. Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος, ένωσαν με το μυστήριο του γάμου όχι μόνο τους δύο νέους αλλά εξέπεμψαν και το μήνυμα της ενότητας των δύο εκκλησιών και των δύο λαών. Της Ελλάδας και της Αλβανίας, της Κορυτσάς και της Δυτικής Μακεδονίας.

Η δύναμη της Ορθοδοξίας με ταπεινότητα και αγάπη ενώνει τους λαούς και δίνει περιεχόμενο στη ζωή των ανθρώπων. Σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν μεταξύ των ομοδόξων Ουκρανών και Ρώσων.

Υ.Γ. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου χτίστηκε από την αγάπη του γέροντα Στεφάνου ηγουμένου της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, προς τους κατοίκους του μικρού αυτού χωριού της Κορυτσάς, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου και τη συνδρομή πολλών Δυτικομακεδόνων, πριν από 30 περίπου χρόνια!

Πηγή: fb: Giorgos Kasapidis A