Ο υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Πασσαλίδης, σχολιάζοντας τα επεισόδια στην Καλαμιά Κοζάνης, με την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων κατά των κατοίκων, ανέφερε: «Παρά τη δέσμευση της Αστυνομίας πως θα σταματήσουν οι εργασίες εγκατάστασης του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου που πνίγει ασφυκτικά τον οικισμό της Καλαμιάς, μέχρι να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τα μηχανήματα της γνωστής εταιρίας άναψαν και πάλι τις μηχανές τους.

Και, παράλληλα, η Αστυνομία, ενεργώντας απρόκλητα, με ωμή βία, χτύπησε και συνέλαβε κατοίκους και εκπροσώπους φορέων που απλά διαμαρτύρονται για να σώσουν το χωριό τους από τη λαίλαπα των φωτοβολταϊκών. Η σημερινή στάση της Αστυνομίας, που περίμενε να περάσουν οι βουλευτικές εκλογές, σε αγαστή συμπόρευση με τη γνωστή εταιρία, έρχεται να αποδείξει την αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη μετά το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.

Και αποτελεί δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια, εάν και εφόσον στις 25 Ιουνίου δεν ενισχυθεί η μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι στις ανάλγητες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών της ενέργειας. Και αυτή η δύναμη είναι ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».