Ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, με επιστολή που απέστειλε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Με το αίτημα αυτό, το οποίο κοινοποιείται προς την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και τους Δήμους της χώρας, ζητείται ειδικότερα να νομοθετηθεί ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών των δημοτών προς τους ΟΤΑ με αύξηση του αριθμού των δόσεων και μείωση των ποσοστών των προσαυξήσεων, προκειμένου να δοθεί «ανάσα» σε πολύ πιεσμένους οικονομικά οφειλέτες και αφετέρου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εσόδων των Δήμων.

Αναλυτικά το αίτημα του Δημάρχου Εορδαίας προς τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο:

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας δέχονται συνεχώς αιτήματα από δημότες για ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών τους, με αύξηση του αριθμού των δόσεων και μείωση των ποσοστών των προσαυξήσεων, ενώ ταυτόχρονα, στόχος μας είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας των εσόδων μας.

Προτείνεται, συνεπώς, η νομοθέτηση ρύθμισης οφειλών προς ΟΤΑ, σύμφωνα με την οποία ο μικρότερος αριθμός των δόσεων να επιφέρει αναλογικά μείωση του ποσοστού των προσαυξήσεων, ενώ παράλληλα, στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης, να υπάρχει πλήρης απαλλαγή από προσαυξήσεις.

Έχει αποδειχθεί ότι με νόμους που ψηφίστηκαν στο παρελθόν σχετικοί με το θέμα είχαν σημαντικά αποτελέσματα, δίνοντας «ανάσα» σε πολύ πιεσμένους οικονομικά οφειλέτες, αλλά και τα αρμόδια τμήματα των δήμων να εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά είσπραξης των εσόδων τους.

Ο Δήμαρχος

Πλακεντάς Ν. Παναγιώτης

 

.