Αυτό θα πει σεβασμός στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σεβασμός στους πολίτες του δήμου.

Ο δήμος Βελβεντού συγκάλεσε χθες, Δευτέρα, έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την τιμολόγηση της διαχείρισης των απορριμάτων από την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

Αντίθετα στον δήμο Σερβίων, ακριβώς για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος και ο δήμαρχος συγκάλεσαν έκτακτη δια περιφοράς (απάντηση δηλαδή με επιστολή) συνεδρίαση, παρά την πρόταση της παράταξής μας αλλά και τα ερωτήματα που θέσαμε σε επιστολή που αποστείλαμε.

Σύμφωνα με την εισήγηση της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. το κόστος διαχείρισης των απορριμάτων του δήμου πρέπει να αυξηθεί κατά 50%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κόστος αυτό πρέπει να μετακυλυθεί στους πολίτες, μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Όχι μόνο δεν έγινε δια ζώσης συνεδρίαση αλλά ούτε καταδέχθηκαν να μας απαντήσουν, τουλάχιστον στα ερωτήματα που θέσαμε.

Έτσι κι αλλιώς εμείς ως παράταξη έχουμε τοποθετηθεί επί του θέματος.

“Ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού”.

Κι αυτή ήταν η γραπτή μας θέση στην επιστολή που στείλαμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το περιγράψαμε παραπάνω, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δεν συζητήθηκε σε ζωντανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως έκανε ο δήμος Βελβεντού αλλά περιορίστηκε σε απάντηση μέσω επιστολής, αφήνοντας στο σκοτάδι τόσο τους δημοτικούς συμβούλους όσο και τους πολίτες του δήμου.

Είναι φανερό, εκεί στον δήμο έχουν σοβαρή έλλειψη δημοκρατικής συμπεριφοράς με ευθύνη πάντα του δημάρχου.

Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.