Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Κοζάνη υποψήφιος για τις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε για ένα μεγάλο κόμμα που δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός. Χαρακτήρισε συκοφαντικά και προσβλητικά για τα όσα αναφέρονται για άνοιγμα στη ΝΔ. «Προέρχομαι από την κομμουνιστική αριστερά. Από τη σοσιαλδημοκρατία θα φύγω οριζοντίως. Όποιος θέλει να παίξει παιχνίδια με άλλα κόμματα βολεύεται με το όνομα ΚΙΝΑΛ που δεν έχει ιστορία. Όποιος θέτει θέμα επιστροφής με το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευτεί να πλευρίσει άλλους πολιτικούς σχηματισμούς , γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει βιογραφικό και ιστορία. Ο παραδοσιακός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ»

Επιστρέφω με το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ που είναι σύμβολο φωτός, δεν το διάλεξε τυχαία ο Ανδρέας Παπανδρέου και εκφράζει την πράσινη επανάσταση, συνέχισε μιλώντας για την πολιτική του διακήρυξη. “Θα ανοίξω το κόμμα, οι σύνεδροι δεν θα μπουν με πλειοψηφία. Θα υπάρχει διεύθυνση συλλογική και ομοσπονδιακά χαρακτηριστικά. Θα υπάρχουν τρεις αντιπρόεδροι , δυο με μόνιμες αρμοδιότητες και ένα τρίτος μεταβατικός ως τις εκλογές. Το κόμμα θα δημιουργήσει γραφεία σε 300 πόλεις, στις νομαρχιακές θα είναι όλοι εκλεγμένοι, κάνεις δεν θα είναι διορισμένος”.

«Έχω βιογραφικό ενότητας « τόνισε αναφέροντας δυο παραδείγματα. Στήριξε την Φώφη Γεννηματά παρότι ήταν αντίπαλος της στις εκλογές του 2015, αλλά και το Γιώργο Παπανδρέου παρότι ήταν στο πλευρό του Βενιζέλου.

«Ο κ. Μητσοτάκης πέφτει, πέφτουμε και εμείς. Ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον Μητσοτάκη και εμείς ακολουθούμε τρίτοι και στηρίζουμε άθελά μας τον κ. Τσίπρα» δήλωσε μιλώντας για την ανάγκη αλλαγής στις 5 Δεκεμβρίου στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν συνδυάζεται με ΑΠΕ σήμερα η απολιγνιτοποίηση. Θέλω να συμβάλω στην μείωση της γραφειοκρατίας με σκοπό να απελευθερωθεί η οικονομία για εισόδημα προς διανομή».

Ιωάννα Παπαδημητρίου