«Είναι σαν να φεύγει ένας δικός μου άνθρωπος και θα μου λείψει», ήταν τα πρώτα λόγια του.

Για την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ που έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση μίλησε ο Έλληνας σεφ των βασιλικών ανακτόρων, Νικόλας Κουλούσιας.

Δήλωσε πως έχει πάρα πολύ καλές αναμνήσεις μαζί με την βασίλισσα η οποία όπως είπε, από το 2017 που βρίσκεται ο ίδιος στο παλάτι, του φερόταν όχι ως αφεντικό αλλά σαν τη γιαγιά του. «Είναι σαν να φεύγει ένας δικός μου άνθρωπος και θα μου λείψει», ήταν τα πρώτα λόγια του στον Σκάι.

«Θυμάμαι λίγο πριν το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, όταν μέναμε για 3 μήνες σχεδόν μέσα στα ανάκτορα, κατέβηκε με το νυχτικό της κατά τις 5 το πρωί στην κουζίνα, ξαφνικά μου χτυπάει την πλάτη και απλά μου ζήτησε μαρμελάδα σύκο. Εγώ δεν είχα και μου είπε πήγαινε να φέρεις στη φάρμα που είναι ακριβώς δίπλα στα ανάκτορα. Ήταν δυο μέρες πριν το γάμο όμως, είχε μαζευτεί πολύς κόσμος έξω από το κάστρο και αντί να κάνω 5 λεπτά έκανα 45», ανέφερε.

Όσον αφορά το φαγητό, ο κ. Κουλούσιας είπε ότι δεν ήταν πολύ απαιτητική, εκτός εάν επρόκειτο για κάποιο συμπόσιο. Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ότι ήταν πάρα πολύ επιλεκτική. «Μερικές φορές έσβηνε τα μενού που της στέλναμε για να διαλέξει. Κάναμε τον σταυρό μας κάθε φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης δήλωσε ότι μετά την απώλεια του βασιλιά Φίλιππου, η Ελισάβετ έτρωγε μόνη της, εκτός από τα συμπόσια. «Ακόμα και όταν έρχονταν τα παιδιά του Γουίλιαμ στο Μπάκιγχαμ, τρώγανε ξεχωριστά», πρόσθεσε ο σεφ.

Για τον θάνατο της βασίλισσας τόνισε ότι το γνώριζε περίπου 30-45 λεπτά πριν την ανακοίνωση ωστόσο, υποψιαζόταν ότι κάτι συμβαίνει όταν του έδωσαν εντολή να έχει μαζί του την μαύρη στολή. «Μας είχαν πει να έχουμε μαζί μας τη μαύρη στολή εντός του κάστρου και καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το πρωτόκολλο τώρα λέει ότι θα τη φοράμε για 12 ημέρες», ανέφερε.

Πηγή:imerisia.gr