Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 η τελετή αποφοίτησης των 216 αποφοίτων του ετησίου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και του ετησίου Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη για το ακαδ. έτος 2022-2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης όπου στεγάζεται η σχολή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγήτρια, κα. Αναστασία Σωτηροπούλου η οποία στην κύρια ομιλία της τόνισε “ο κυρίαρχος στόχος της εκπαίδευσης οφείλει να είναι η ανάπτυξη και η καλλιέργεια γνωστικών, μεταγνωστικών, κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στους αποφοίτους να ανταποκριθούν ενεργά στις νέες προκλήσεις’’.

Από την πλευρά της η Συντονίστρια του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ Κοζάνης, Καθηγήτρια ΠΔΜ, Ελένη Τσακιρίδου εξήρε την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων καθώς και τη σημασία των Προγραμμάτων Σπουδών ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ, όπου ανταποκρίνονται στην αναγκαιότητα που θέτει ο νόμος για την απαραίτητη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στην αναγκαιότητα εξασφάλισης ειδικευμένου δυναμικού για την εφαρμογή του θεσμού του προσανατολισμού και της συμβουλευτικής..

Ανακοίνωσε την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για την αύξηση των σπουδαστών του ΕΠΠΑΙΚ Κοζάνης κατά 40 θέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι προσφερόμενες θέσεις για τη νέα χρονιά ανέρχονται στις 280 και στην συνέχεια λειτουργίας του ΠΕΣΥΠ Κοζάνης κατά 40 θέσεις..

Αυτό αναδεικνύει το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ Κοζάνης ως ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Σημείωσε, ακόμη, ότι η απόφαση αυτή της Διοικούσας Επιτροπής λήφθηκε με γνώμονα το πλήθος των υποβαλλόμενων αιτήσεων για το ΕΠΠΑΙΚ Κοζάνης, που οφείλεται στο υψηλό επίπεδο σπουδών το οποίο προσφέρεται.

Ευχαρίστησε τον Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης που στεγάζεται η σχολή, κ. Απόστολο Καραφυλλίδη για την άψογη συνεργασία, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην νέα συνεργασία με τον νέο Διευθυντή του σχολείου και διδάσκοντα στην ΑΣΠΑΙΤΕ Κοζάνης ,κ. Μιχάλη Παππά ελπίζοντας ότι θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις ώστε να συνεχιστεί αυτή η καλή πορεία της σχολής, με στόχο πάντα το καλύτερο.

Αρωγοί για ακόμη μία φορά τόνισε πως ήταν η Διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ, το διδακτικό προσωπικό και η γραμματεία του Προγράμματος στην Κοζάνη, κα. Σταθοπούλου Λίνα και κα. Τσιάμη Σούζη.

Στην κατάμεστη αίθουσα, εκτός των 216 αποφοίτων και των επισήμων προσκεκλημένων παρευρέθηκαν πάνω από πεντακόσιοι προσκεκλημένοι και συνοδοί, οι οποίοι μέσα από ένα ευχάριστα συναισθηματικό κλίμα ευχήθηκαν στους αποφοίτους..

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των Τίτλων στους Αποφοίτους και ένα κέρασμα για όλους.