Ολοκληρώθηκε το Σάββατο και η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη πόλη της Κοζάνης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και έστειλε δυναμικό μήνυμα αγώνα και συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής ξεκίνησε με workshop για το beat making. Ακολούθησε χαιρετισμός της Τομεακής Οργάνωσης Κοζάνης της ΚΝΕ από τον Νίκο Θεοφιλόπουλο, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Κοζάνης. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι. Η πρώτη μέρα έκλεισε με μεγάλη συναυλία με τον Μιθριδάτη.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου σημαδεύτηκε από τη πολύ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.  Η ημέρα άνοιξε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα. Μετά την πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ οι διήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν με λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι.

Και τις δύο ημέρες λειτούργησε στο χώρο του Φεστιβάλ κεντρική έκθεση με τίτλο ««Ο πόλεμός τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους» – Τόλμησε στον αγώνα με το ΚΚΕ, ΑΣΠΙΔΑ για το σήμερα, ΕΛΠΙΔΑ για το αύριο». Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο για τις Θέσεις του Κόμματος για τα ζητήματα του πολέμου και των συνεπειών του. Επίσης λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και παιδότοπος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.