Πενήντα (50) αθλητές και αθλήτριες από 10 διαφορετικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Ξάνθη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Λαμία και Φλώρινα) συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Τουρνουά Beach Volley που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη της Φλώρινας.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις του αθλητικού πολυχώρου Tsotakis Place και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ειδικά την τρίτη και τελευταία μέρα, δόθηκαν συναρπαστικές και αμφίρροπες μάχες.

Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται επιτυχημένο και οι διοργανωτές Δήμος Φλώρινας και North Area Beach Volley Circuit πήραν τα εύσημα από τους συμμετέχοντες (αθλητές, διαιτητές, συνοδούς) που έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τη διοργάνωση, όσο και για τη ζεστή φιλοξενία.

Για την ιστορία νικητές στους άνδρες αναδείχτηκαν οι Γιώργος Καλιανίδης και Σπύρος Τερζόγλου και νικήτριες στις γυναίκες οι Χριστίνα Θωμαΐδου και Ελευθερία Μπαρμπαλιού.
Τις απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παναγιώτης Τσακμάκης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Χατζητιμοθέου.

Στη διάρκεια των αγώνων τιμήθηκαν ο Δημήτρης Τουτζιαράκης για την προσφορά του στο βόλεϊ της Φλώρινας για πάνω από 40 χρόνια και ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο beach volley Ηλίας Ζωλασταθιάδης, με καταγωγή από τις Αγραπιδιές.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχημένη διοργάνωση εξέφρασε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο οποίος τόνισε πως στόχος είναι το Florina Open να καταστεί θεσμός για την πόλη και να διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι, με περισσότερες συμμετοχές και μαζικότερη συμμετοχή του κόσμου.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και την τελική κατάταξη ΕΔΩ.