Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων. Οι εκλογές διενεργούνται μετά από τρία χρόνια .

Στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών στο κτίριο του πρώην ΤΕΙ υπάρχουν δυο ψηφοδέλτια της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και της Πανσπουδαστικής, ενώ στην Πολυτεχνική μόνο ένα ενιαίο της ΔΑΠ. Μεγαλύτερη κίνηση υπήρχε στη ΣΟΕ λόγω και του μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών .Την ίδια ώρα κάλπες στήθηκαν από την Πανσπουδαστική και στις Πολυχνικές Σχολές όπου  κάθε τμήμα έχει το δικό του ψηφοδέλτιο.Τη διασικασία αυτή δεν την αποδέχεται η ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

«Μετά από τρία χρόνια απουσίας από τα Πανεπιστήμια η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έχει επιστρέψει στις εκλογές ανέφερε ο Αριστείδης Λαζαρίδης , υπεύθυνος ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κοζάνης και υποψήφιος. «Είμαστε αισιόδοξοι για τα αποτέλεσμα. Κοιτάμε να είμαστε στο πλευρό του φοιτητή και να διεκδικούμε μέσα από τις προτάσεις μας το καλύτερο για τον φοιτητή».

Ο Γιώργος Δημακόπουλος, υποψήφιος με την Παν σπουδαστική κάλεσε τους φοιτητές να ψηφίσουν για να ακουστεί η φωνή τους . «Θέλουμε να καταδικάσουμε τα τόσα χρόνια της ΔΑΠ που εκλέγεται χωρίς να κάνει τίποτα, να νοιάζεται για τους φοιτητές».

Ιωάννα Παπαδημητρίου