Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αλληλεγγύης – Προσομοίωση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Εμείς στη θέση Ευρωβουλευτών» που διοργάνωσε ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ)Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Φλώρινας, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.  Στη δράση συμμετείχαν ενεργά 50 νέες και νέοι από τη Δυτική Μακεδονία και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να εκφραστούν ως «ευρωβουλευτές», να καταθέσουν τις απόψεις τους για ζητήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να κάνουν debate και να καταλήξουν σε μια κοινή θέση.

Κατά την έναρξη της δράσης, χαιρέτισαν διαδικτυακά  η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτές και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), καθώς και η κ. Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής και μέλος της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (GUE/NGL). Επιπλέον, απηύθυναν διαδικτυακό χαιρετισμό τόσο ο κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, όσο και η κ. Ελένη Παλαιολόγου, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Τέλος, χαιρέτισαν την εκδήλωση και ο κ. Σωτήριος Βόσδου, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας, καθώς και ο κ. Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Φλώρινας.

Ακολούθησε η ομιλία του Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνου Στεργίου ο οποίος επικεντρώθηκε στη σημαντικότητα της συμμετοχής των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες και πιο συγκεκριμένα στις επερχόμενες ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν 6-9 Ιουνίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι νέες και νέοι συμμετέχοντες/ουσες, μπήκαν στη θέση των Ευρωβουλευτών και κλήθηκαν να συζητήσουν και να τοποθετηθούν σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το επίπεδο προστασίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους ειδικά διαμορφωμένους κανόνες διαδικασίας της συζήτησης στην Υπο-Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη δράση συντόνισαν τα μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας: Ερμιόνη Χρυσικού, Μάγδα Γαζέα, Ραφαηλία Γεωργία Στιούκη και Στεφανία Ζούρκα.

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας κ. Μελισίδου Ζαφειριώ, καθώς και τις εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, κ. Δανιηλίδου Αικατερίνη, κ. Πλήινα Άννα, κ. Ζάμπρου Δήμητρα, κ. Θεοδωρίδου Αριάδνη και κ. Παπαγόρα Ελένη, για την εξαιρετική συνεργασία όσον αφορά στη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών των σχολείων, καθώς και τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στη διαδραστική εκπαιδευτική μας άσκηση!

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/vyBV0

Οι Νέοι Μπροστά!