Ο Γεώργιος Κωνσταντίνου Μανούσης που μαζί με τον αδερφό του Θεόδωρο Μανούση έκτισαν το Αρχοντικό Μανούση (Δούκα Τζάτζα) στην Σιάτιστα.

Η κόρη Αγνή σύζυγος Δημήτριου Χατζημιχαήλ όπως είναι ζωγραφισμένη στο Αρχοντικό Χατζημιχαήλ – Κανατσούλη (φωτ. 2). Ο Αθανάσιος Μανούσης (φωτ. 3) λόγιος στην ομάδα των συντρόφων του Ρήγα Βελεστινλή. Ο εγγονός του Θεόδωρου, ο Θεόδωρος Μανούσης ο Εθνικός Ευεργέτης (φωτ. 4). Η Ιρένα Manoussi von Ohabitza (φωτ. 5) κτήτορας του Μέγαρου Μαξίμου, η Μαρία (φωτ. 6) σύζυγος του πολιτικού, ιστορικού και λογοτέχνη Παύλου Καλίγα.

Ο Alessandro Manussi de Ohabitza (1836 – 1914) Ιατρός, Διευθυντής του Δημοτικού Νοσοκομείου της Τεργέστης και Ευεργέτης της εκεί Ελληνικής Κοινότητας (φωτ. 7). Το εξώφυλλο (φωτ. 😎 από το κείμενο του σεναρίου του θεατρικού έργου Un Beau Mariage του δραματουργού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Jean Manoussi (1868-1929).

πηγή:Λάζαρος Κώτσικας