“Οποτεδήποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία οι Πανελλαδικές θα γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο, εκτός και αν οι ειδικοί επιστήμονες μας το απαγορεύσουν”

Η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Γ Λυκείου που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη.

Αυτό ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών η υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε τα εξής:

Ακόμη και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν δεν θα έχει αυτό επιβάρυνση στους υποψηφίους. Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν το Μάιο θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο
Οποτεδήποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία οι Πανελλαδικές θα γίνουν , όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης , δηλαδή αρχές Ιουνίου. Οι εξετάσεις Θα γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο.
Η προσπάθειά μας είναι να μην γίνουν το Σεπτέμβριο.
Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι.
Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι.
Ωστόσο, όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, είτε τέλη Απριλίου, είτε Μάιο, είτε αργότερα, όλα εξαρτώνται από τους ειδικούς και από την εξάπλωση του ιού,όπως και να έχει θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο.
Περιμένουμε από τους ειδικούς να μας πουν πότε οι υποψήφιοι μπορούν να βρεθούν σε μια αίθουσα από κοινού, ακόμη και με μικρότερο αριθμό υποψηφίων μέσα σε μια αίθουσα.

esos.gr