Γεύση Πτολεμαΐδας άφησε το τριμελές κυβερνητικό κλιμάκιο της κυβέρνησης που επισκέφτηκε την Τετάρτη τη περιοχή μας. Τι ακούσαμε; Ότι το Μποδοσάκειο είναι από τα καλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία και ότι ο Δήμος Εορδαίας πρωτοστατεί στην κοινωνική πολιτική. Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφτηκε το Δήμο Εορδαίας αποδίδοντας τα εύσημα και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το Δήμο Βοΐου. Κανείς δεν επισκέφτηκε το Δήμο Κοζάνης. Επίσης ο κ. Δημήτριος Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας του ΕΣΠΑ πήγε στη Νεράιδα και τον παλιό οικισμό της ΔΕΗ στα Ίμερα, γιατί εκεί του είπαν να πάει όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου χωρίς να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο

Παράλληλα μάθαμε από τον κ. Πλεύρη ότι δεν τίθεται θέμα για νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη μιας και γίνεται η επέκταση του υπάρχοντος. Θα στηρίξει και τα δυο νοσοκομεία, αλλά της Πτολεμαΐδας είναι υποδειγματικό .Ακόμα και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χάρις Τσεβεκίδης εξύψωσε ενώπιον του υπουργού το Μποδοσάκειο. Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα ούτε μπορούν να αναιρέσουν όσα είχε πει η Μίνα Γκάγκα ότι χωράει ένα νέο νοσοκομείο στην περιοχή. Με την αναπληρώτρια υπουργό να δικαιολογεί την μη προκήρυξη νέας θέσης στην παιδιατρική του Μαμάτσειου λόγω δήθεν της μη προτεραιοποίησης της θέσης από πλευράς Νοσοκομείου. Κάτι που είναι παντελώς ψευδές. Και εδώ ήρθε πάλι ο κ. Πλεύρης ως πυροσβέστης να πει ότι θα λειτουργήσει εύρυθμα η παιδιατρική κλινική. Μένει να δούμε το πώς.

Μπορεί το πρόγραμμα να στήνεται από τα κεντρικά ή τα κομματικά γραφεία, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίζει ότι η Κοζάνη είναι η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης ότι το Νοσοκομείο της Κοζάνης εξυπηρετεί την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα και ότι ο Δήμος Κοζάνης έχει κάνει μεγάλα βήματα σε θέματα ΑμΕΑ, με τους Ταξιδευτές της Ελπίδας, αλλά και τη δομή της Ηλιαχτίδας που είναι στα σκαριά, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και το ειδικό εργαστήρι, τις σημάνσεις για parking ΑμΕΑ, τα δημοτικά συμβούλια σε νοηματική, την προσβασιμότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Δεν τρέχει τίποτα όμως .Εκεί τους είπαν να πάνε, εκεί πήγανε, αυτά τους είπαν να πούνε, αυτά είπανε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου