Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο για το κέντρο της πόλης της Πτολεμαΐδας αύριο Παρασκευή, τελευταία ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023 Δήμου Εορδαίας, με θέμα η «Εξοικονόμηση ενέργειας», καθώς θα γίνει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται ενημέρωση για την ηχορύπανση, αστική ρύπανση και προσβασιμότητα.

Στο μεταξύ, πόλος έλξης θα είναι και την Παρασκευή το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από τις 9 το πρωί, το οποίο θα επισκέπτονται Νηπιαγωγεία, ενώ μαθητές Γυμνασίων του Δήμου θα προγραμματίζουν και θα κατασκευάζουν ρομπότ για έξυπνες μεταφορές και βιώσιμες μεταφορές του μέλλοντος στις εγκαταστάσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Πτολεμαΐδας.

Διαδρομές με αμαξίδιο θα πραγματοποιούνται από τις 5μ.μ. από μέλη συλλόγων με το Σύλλογο ΑμεΑ  προς την κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, η οποία θα μετατραπεί σε μια παρέα, καθώς θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Εορδαίας και  από σχολή χορού της πόλης. Θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ η τελετή λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και πάρτι με τον Dj Nikos Hasapis.  

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

  •  09.00-13.00 Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Επισκέψεις Νηπιαγωγείων, Δωρεάν διανομή ενημερωτικού υλικού, παιδικά βιβλία και επιτραπέζια σχετικά με την οδική ασφάλεια.
  • 00-12.00 “Μαθητές/τριες των Γυμνασίων του Δήμου Εορδαίας κατασκευάζουν και προγραμματίζουν αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα (ρομπότ) για τις έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές του μέλλοντος με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας” στις εγκαταστάσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Πτολεμαΐδας Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.

Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο – Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης με την συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας. Ενημέρωση για την ηχορύπανση, αστική ρύπανση και προσβασιμότητα.

Κεντρική Πλατεία

  •  17.00 «Διαδρομές με αμαξίδιο» από μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

Διαδρομή από τον Σύλλογο στην Κεντρική Πλατεία.
18.30  «Όλη η πλατεία μια παρέα» παρουσίαση παραδοσιακών χορών σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Εορδαίας

  • 20.30 «Χασάπικο» από την Σχολή Χορού του Στέφανου Δάφκα.
    21.00 Τελετή λήξης, απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες.
    21.30-24.00 Πάρτυ με τον Dj Nikos Hasapis στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Θα διατίθενται αφεψήματα από την εταιρεία Dioscurides.

 Η ενημέρωσή σας μπορεί να γίνεται καθημερινά
• από τη σελίδα του Δήμου Εορδαίας (eordaia.gov.gr), στην ενότητα «Εκδηλώσεις»
• από το Facebook στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/profile.php?id=61550837046775&notif_id=1693928951847925&notif_t=follower_invite_accept&ref=notif
• ή το Instagram στη διεύθυνση https://instagram.com/mobilityweek_ptolemaida2023?utm_source=qr&igshid=MzNlNGNkZWQ4Mg==