Πραγματοποιήθηκε στα Σέρβια το διήμερο 13-14 Αυγούστου 2022 μια αθλητική εκδήλωση με πανελλήνια απήχηση και τεράστιο ενδιαφέρον. Το μπασκετικό τουρνουά «Servia 2022 – 3χ3GR National tour» διεξήχθη στην πόλη μας με ιδιαίτερη επιτυχία και γνώρισε τη ζεστασιά και το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων που το παρακολούθησαν. Είναι ο 17ος σταθμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για το 2022 σε ένα σύνολο 25 τουρνουά που γίνονται στη πατρίδα μας και λαμβάνει χώρα κυρίως σε μεγάλες πόλεις.

Εκεί έγκειται και η επιτυχία της ανάληψης της διοργάνωσης του Πανελλήνιου αυτού τουρνουά, αφού μια μικρή κωμόπολη όπως τα Σέρβια του Δήμου Σερβίων, τιμώνται κατ αυτόν τον τρόπο από την ΕΟΚ. Με την αποφασιστικότητα του Δημάρχου, πρωτεργάτες τους Καλλίνικο Χολέβα , Σωκράτη Μπρουσιόβα και τη βοήθεια του Τοπικού Συμβουλίου Σερβίων ολοκληρώθηκαν οι αγώνες, βραβεύτηκαν οι νικητές και απόλαυσαν θέαμα σε ένα έξοχα διαμορφωμένο χώρο οι λάτρεις του αθλήματος και όχι μόνο αυτοί, αφού πολλοί αισθάνθηκαν τη χαρά και ικανοποίηση από την εμπιστοσύνη που έδειξε η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων οι αγώνες τελέστηκαν στο προαύλιο του Ά Δημοτικού Σερβίων. Το σημείο θα αποτελεί εικόνα ιδιαίτερης διαφήμισης για τον θεσμό μελλοντικά, γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε ένα παραδοσιακό σχολείο και σε ένα όμορφο και επιβλητικό Πολιτιστικό κέντρο. Την δεύτερη ημέρα των αγώνων οι αγώνες μεταφέρθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερβίων λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Οι συμμετέχοντες (πάνω από 100) ήταν πολλοί και από διαφορετικά μέρη της Βόρειας Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και χωρισμένοι σε ηλικιακές ομάδες ανδρών και γυναικών. Καρδιά και κινητήριος μοχλός της αθλητικής εκδήλωσης ήταν ο Αθλητικός Σύλλογος «Αναγέννηση Σερβίων» με τους εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες του, αλλά και με μια ομάδα παλαιμάχων που αγωνίστηκαν.

Στους ηλεκτρονικούς πίνακες υπήρχαν μηνύματα προς την νεολαία για τα αθλητικά ιδεώδη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Γεώργιο Κασαπίδη και το Δήμαρχο Σερβίων κ.Χρήστο Ελευθερίου.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις των διοργανωτών του τουρνουά αλλά και στιγμιότυπα κατά την εξέλιξη αυτού :

Πηγή:cerbiwnfrouros.blogspot.com