Δυο κάτοικοι της Γαλατινής προχώρησαν σε αγωγή κατά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και κατά του Δήμου Βοϊου με την οποία διεκδικούν 200.000 ευρώ περίπου για αποκατάσταση περιουσιακής ζημίας και ως αποζημίωση ηθικής βλάβης .

Η αποζημίωση διεκδικείται από πολίτες που ισχυρίζονται ότι επλήγησαν οι επιχειρήσεις τους σε περιοχή όπου εκτελούνταν το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Ασκίου και εξωτερικά αποχετευτικά δίκτυα Γαλατινής, Εράτυρας και Καλονερίου».Υπάρχει μάλιστα και ποινική εμπλοκή του αναδόχου με την σύμβαση να έχει υπογραφεί το 2014.

Θα εκδικαστεί και μια ακόμη αγωγή οδηγού Ι.Χ. αυτοκινήτου κατά της Περιφέρειας με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 341.000 ευρώ από τροχαίο ατύχημα που είχε και από το οποίο υπέστη σωματικές βλάβες, ενώ κινούνταν επί της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Λάρισας λόγω της, όπως ισχυρίζεται, υπερχείλισης του υπόγειου αγωγού συλλογής και απορροής ομβρίων υδάτων και της καθίζησης της πλάκας οροφής του.

Και στις δυο περιπτώσεις ορίστηκαν εξωτερική δικηγόροι, για την νομική εκπροσώπηση της περιφέρειας μιας και είχαν αναλάβει τις υποθέσεις και έχουν γνώση σε αυτές.

Ι.Π.