«Σύντομα θα γνωρίζουμε το περιουσιολόγιο της περιφέρειας για να γίνει και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας»

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μενέλαος Μακρυγιάννης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη για την θέση που του εμπιστεύθηκε.  Η κα Γκατζαβέλη έκανε σημαντική δουλειά, όπως ανέφερε, προχώρησε το τη λειτουργία του διπλογραφικού και οργανώθηκε η λογιστική τάξη της περιφέρειας. «Στις αρχές του νέου έτους θα έχουμε τον πρώτο ισολογισμό που θα προκύψει από τα διπλογραφικές εγγραφές  του νέου συστήματος. Συνεργαζόμαστε με μία εταιρία για την μετάβαση στο διπλογραφικό. Η καταγραφή των ακίνητων έχει δοθεί σε ελεύθερο επαγγελματία και εντός του έτους θα ολοκληρωθεί για να έχουμε μια εικόνα της περιουσία της περιφέρειάς  μας. Με βάση αυτή την καταγραφή θα γνωρίζουμε το περιουσιολόγιο της περιφέρειας για να γίνει και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Από την αρχή του έτους θα αρχίσει και ο εσωτερικός έλεγχος της δομής της  περιφέρειας σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη».

Για την ΕΠΤΑΚ

Η ΕΠΤΑΚ θα μείνει και θα λειτουργήσει, αφού γίνει έλεγχός από της εισαγγελέα θα διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις τόνισε ο κ. Μακρυγιάννης. «Δεν θέλουμε να αφήσουμε σκιές ότι κάποιος φταίει.Αυτοδιοικητικοί είμαστε, ενδεχομένως κάνουμε λάθη. Όταν ένα  λάθος γίνεται ανθρωπίνως δεν έχει την έννοια της ποινική δίωξης.  Είναι δεσμευτικό το πόρισμα του εισαγγελέα και  ο έλεγχος  των ορκωτών λογιστών. Ζητήσαμε ποσό 300.000 ευρώ από την οικονομική επιτροπή να μπει στην ΕΠΛΑΚ και σύντομα θα έχουμε πληρωμές και με τη συνεδρίαση του πόρου».

Και συνέχισε :«Το πόρισμα του ελέγχου στάλθηκε στον εισαγγελέα, εκείνος θα αποφασίσει τι είναι αξιόποινο και τι όχι. Υπάρχει μια λίστα επιτηδευματιών που μπορούν αν εξυπηρετηθούν  άμεσα.  Σήμερα είχαμε την αλλαγή της προγραμματικής σύμβασης της  περιφερειακής ενότητας Κοζάνης με την ΕΠΤΑΚ ώστε τα χρήματα που δικαιούται να έρθουν απευθείας στην ΕΠΤΑΚ και όχι μέσα της περιφερειακής ενότητας. Σκοπός είναι να ξεπληρωθεί ότι είναι καθαρό και δεν είναι μεμπτό που θα το πει ο εισαγγελέας  και οι ορκωτοί λογιστές».

Ιωάννα Παπαδημητρίου