Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στην Φλώρινα μετά και την υπογραφή της σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Ιωάννης Κιοσές, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας για το θέμα, είναι ένα έργο πνοής για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες που θα αφορούν αρχιτεκτονικές προσθήκες, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, παρεμβάσεις για ενεργητική και παθητική πυροπροστασία και πρόσβαση ΑμεΑ. Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Κιοσές, μέσω του έργου αυτού θα πραγματοποιηθούν και εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και των εγκαταστάσεων, και κυρίως στη σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών Φλώρινας, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας αλλά και την εξασφάλιση της θερμότητας κατά τους χειμερινούς μήνες. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2023.

Όσον αφορά στο νέο κτίριο για την εγκατάσταση του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, τόνισε πως ήδη έχει τοποθετηθεί ο εργολάβος και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου κτιρίου.

Πηγή:ertnews.gr