Η αποστολή “EU Mission 2030” περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξατομικευμένες συμβουλές, δράσεις καινοτομίας και πιλοτικά έργα με απώτερο στόχο την κλιματική ουδετερότητα έως το 2030. Οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας αφορούν την καθαρή κινητικότητα, την ενεργειακή απόδοση, τον πράσινο πολεοδομικό σχεδιασμό και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών και συνεργειών και με άλλα προγράμματα της Ε.Ε.

Κορυφαία στιγμή της καμπάνιας αποτελεί η προβολή του βίντεο «Κοζάνη, Mission 2030», που ακολουθεί την ανακοίνωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη της Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030. Η ιστορία ξεκινά με ένα 10χρόνο αγόρι, στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού του στην Κοζάνη, όπου παρακολουθεί video με ένα κοριτσάκι που μιλάει για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην καθημερινότητά του σε μια πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ζει με την οικογένειά του.

Ο μικρός πρωταγωνιστής αποφασίζει να επικοινωνήσει με το κοριτσάκι μέσω βίντεο, με σκοπό να της δώσει ελπίδα, εξιστορώντας της σκηνές από την ενεργειακή μετάβαση της Κοζάνης σε καθαρές μορφές ενέργειας. Το μικρό αγόρι αφηγείται εικόνες από το μέλλον μιας πόλης κλιματικά ουδέτερης και έξυπνης που διαθέτει βιοκλιματικά σχολεία, σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Βιοκλιματικό Πάρκο (Φωτοβολταϊκό Πάρκο) και χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της ενέργεια από τον λευκό δράκο (White Dragon), δηλαδή «πράσινη» ενέργεια από υδρογόνο. Η ιστορία ολοκληρώνεται με το μικρό αγόρι να μιλάει με περηφάνεια για την πόλη του, την Κοζάνη, που μέχρι να μεγαλώσει θα είναι στις 100 πιο έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσκαλώντας το μικρό κορίτσι να σπουδάσουν μαζί στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Την υλοποίηση του βίντεο ανέλαβε η εταιρία “Choose Strategic Communications Partner” με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε.