ΘΕΜΑ: Υποβολή αναφοράς – αίτησης

ΠΡΟΣ
Α) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ (Τσιμινάκη 2 , Κοζάνη, Τ.Κ: 50132)
Β) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ (Ανδρέα Παπανδρέου, Κοζάνη, Τ.Κ: 50132)
Γ) ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Πλατεία Νίκης 1, Τ.Κ: 50132)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Α) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Β) ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΑΓΓΙΖΩΟ»

Σας γνωρίζουμε δια της παρούσας την έκρυθμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην τοπική κοινότητα του Χρωμίου Κοζάνης λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης σκυλιών που υπάρχουν εκεί. Αιτούμαστε, περαιτέρω, την πραγματοποίηση άμεσου και επισταμένου ελέγχου αναφορικά με την ύπαρξη νόμιμης σήμανσης ή μη των σκυλιών που βρίσκονται πλησίον και ενίοτε και εντός ποιμνιοστασίου που διατηρούν τοπικοί κάτοικοι στην ως άνω τοπική κοινότητα. Αποσαφηνίζεται ότι η τελευταία επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τους εκπροσώπους της πρώτης των αποδεκτών (Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης) προκύπτει από την με αρ. πρωτ. 34608/19-11-2019 «απάντηση σε αναφορά – καταγγελία» στην οποία αποτυπώνεται ότι κύριοι και κάτοχοι του ποιμνιοστασίου κατέχουν νόμιμα 6 συνολικά σκυλιά. Στον συγκεκριμένο χώρο, ωστόσο, κυκλοφορούν πάνω από είκοσι σε αριθμό σκυλιά τα οποία είναι ιδιαίτερα επιθετικά.

Σημειώνεται, ότι η πρόσβαση στο αγρόκτημα που διατηρούμε  και βρίσκεται γειτονικά από το ως άνω ποιμνιοστάσιο είναι πλέον απροσπέλαστη. Η τελευταία επίθεση έλαβε χώρα στις 22-5-2022 εναντίον της πρώτης από εμάς και ήρθε ως συνέχεια και άλλων αντίστοιχων ενεργειών οι οποίες εξακολουθούν ήδη από το 2019. Συγκεκριμένα, ένα από τα σκυλιά κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της πρώτης από εμάς και μόλις την τελευταία στιγμή και ύστερα από ενέργειες του δευτέρου κατέστη δυνατή η απεμπλοκή. Κρίνεται, έπειτα ταύτα, επιβεβλημένος ο ουσιαστικός διαχωρισμός των σκυλιών σε δεσποζόμενα και μη, προκειμένου να καταστεί δυνατή και η απόδοση των σχετικών ευθυνών στους πραγματικούς υπευθύνους. Παράλληλα, αμφότεροι οι αναφέροντες έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτοφανούς κακοποίησης ζώων στην τοπική κοινότητα αυτή για τις οποίες ήδη έχουμε κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες. Συγκεκριμένα, έχουμε γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης σκυλιών αναμένοντας την αναζήτηση των υπευθύνων για την ουσιαστική επίλυση της κατάστασης.

Πραγματοποιούμε, λοιπόν, εκ νέου έκκληση προς το σύνολο των ανωτέρω αρχών να αναλάβουν δράση, προκειμένου να προλάβουμε την εξέλιξη δυσμενέστερων και ενδεχομένως και μοιραίων περιστατικών δεδομένης και της σημαντικής απόστασης της ανωτέρω τοπικής κοινότητας από σημεία παροχής πρώτων βοηθειών.

Κοζάνη, 25-5-2022