Τρεις στάσεις στην ύπαιθρο της Καστοριάς, ένας παράδεισος εκλεκτών αγαθών. Αλήθεια, πόσα από αυτά φτάνουν στο τραπέζι μας;
Πλούσια τα ελέη της Καστοριάς! Σε ένα διήμερο οδοιπορικό στην ύπαιθρό της, συναντήσαμε ανθρώπους που μοχθούν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και παράγουν θαυμαστά προϊόντα, από κάστανα και οπωρικά μέχρι φημισμένα φασόλια και μήλα. Κάθε στάση ήταν και μια έκπληξη, αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη από όλες ήταν ο σημαντικά μεγάλος αριθμός γυναικών που ασχολούνται με τη γη αλλά και με τη μεταποίηση των προϊόντων τους. Όλοι, γυναίκες και άντρες, μας υποδέχτηκαν με σπάνια ευγένεια και φιλοξενία, μοιράστηκαν χαρές και ανησυχίες και μας κέρασαν γενναιόδωρα τα καλούδια τους τόπου τους.
Δείτε περισσότερα στο gastronomos.gr