Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας τη Δευτέρα στα στελέχη της Ν.Δ. στην Κοζάνη, ήταν συγκεκριμένος.

1) Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι Πρωθυπουργός, ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών.

Σχόλιο: συμφωνούμε με την προσθήκη ότι η επιθυμητή από όλους σταθερότητα πρώτα από όλα απαιτεί και προϋποθέτει δυο ισχυρούς πόλους. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει σταθερότητα.

2)Η αποδυνάμωση της Ν.Δ. σημαίνει καθυστέρηση και εμπόδια στο κυβερνητικό έργο.

Σχόλιο: δεδομένου ότι στη Δυτική Μακεδονία που βιώνει δραματική συρρίκνωση, κυβερνητικό έργο δεν υπάρχει, η αποδυνάμωση της Ν.Δ. είναι επιβεβλημένη μήπως και αλλάξει κάτι. Η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Μακεδονία είναι η πιο σίγουρη επιλογή.

3)Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι αρνητική εξέλιξη.

Σχόλιο: συμφωνούμε, μόνο που η κα Φον Ντερ Λάιεν, την οποία  στηρίζει η Ν.Δ. για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε άνοιγμα στην Ακροδεξιά. Αντίθετα, ο υποψήφιος. των Σοσιαλιστών, τον οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ακροδεξιά.

4)Η παρουσία του εδώ είναι συχνή γιατί έχει ορισθεί υπεύθυνος του κόμματος στη Δυτική Μακεδονία για τις ευρωεκλογές.

Σχόλιο: όταν αποφασίσει να ανοίξει σοβαρό διάλογο για τον υγειονομικό χάρτη της Χώρας, θα είμαστε παρόντες. Μέχρι τις εκλογές, όμως, ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να μας εξηγήσει για τις μηδενικές επενδύσεις στην περιοχή 5 χρόνια μετά την απολιγνιτοποίηση και 2,5 χρόνια μετά τη μεγάλη κρίση στη γούνα. Εξάλλου μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι αυτός ήταν ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης.