Ο Ιορδάνης Ανδρεάδης μίλησε στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας μετά από 40 χρόνια στο ΕΣΥ .Όπως είπε υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη στο ΕΣΥ με προτεραιότητα στην ιδιωτικοποίηση.

Για τη διοίκηση στο σύστημα υγείας ανέφερε ότι ακόμα θέλουμε τον κομματικά εγκάθετο για τα ρουσφέτια. Ως παράδειγμα έφερε το Μποσοδάκειο .Είπε χαρακτηριστικά :

«Η θέση της Πτολεμαΐδας κηρύχθηκε άγονη λόγω κουμπαριάς και ο 72ος πήρε την θέση του διοικητή χωρίς τα τυπικά .Τα τυπικά είναι πόσοι έχουν σπουδάσει διοίκηση μονάδων υγείας» .Και τόνισε ότι δυόμιση χρόνια ήταν ακέφαλο το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και χαθήκαν τσάμπα γιατροί.

Για τη μαιευτική σχολή είπε ότι το Μάιο το Μποσοδάκαειο είχε ένα τοκετό, όταν χρειάζονται πενήντα τοκετοί για να πιστοποιηθεί μια μαία .Για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα καυτηρίασε τη στάση της περιφέρειας και της κας Βιλβιρίδη ότι δήθεν χρειάζεται καινούριο κτίριο και αλλαγή του Συντάγματος. Κοροϊδεύουν τον κόσμο σχολίασε αναφερόμενος στο Διαβαλκανικό και τον Άγιο Λουκά που έχουν κατασκευάσει νέες πτέρυγες καθαρά ογκολογικές αφού το Θεαγένειο δεν αρκεί.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Χάρις Τσεβεκίδης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης που τόνισε την ανάγκη ενός ανθρωποκεντρικού συστήματος. Έκανε λόγο ότι το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της υγείας ήταν ριζοσπαστικό με τη σύλληψη του ΕΣΥ με θρυλικά πρόσωπα όπως του Παρασκευά Αυγερινού και το Γιώργου Γεννηματά. Το σύνθημα της αποκέντρωσης που πρωτοειπώθηκε τότε δεν έχει εκπληρωθεί πλήρως πρόσθεσε.

Ι.Π.