Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Intracom Telecom και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την από κοινού πεδίου συνεργασία σε θέματα έρευνας, καινοτομίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου η συνεργασία εκτός των άλλων περιλαμβάνει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω της πρακτικής άσκησης καθώς και τη διεξαγωγή έρευνας (πτυχιακές, μεταπτυχιακές εργασίες και διατριβές) από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου σε επιστημονικά πεδία που άπτονται του ενδιαφέροντος της Intracom Telecom.

Αυτό όμως που δεν αναφέρθηκε είναι ότι η Intracom Telecom έρχεται να επενδύσει στην Κοζάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos.gr έχει ήδη βρει χώρο 70 στρεμμάτων στην Οινόη μετά από αγορά 35+35 στρεμμάτων από ιδιώτες. Αυτή την περίοδο εξετάζει την υπαγωγή της στις δράσεις του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για μεγάλες επιχειρήσεις που εξήγγειλε πρόσφατα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης εκμεταλλευόμενη τα ευνοϊκά κίνητρα.

Η Intracom Telecom παράγει υψηλή τεχνολογία και ολοκληρωμένα προϊόντα (hardware και software) και δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό. Αναπτύσσει και παρέχει προϊόντα και λύσεις σε παρόχους τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές και μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τον Οκτώβριο του 2023 έκανε αίτημα στην εταιρεία Enterprise Greece, να χαρακτηριστεί στρατηγική επένδυση το «Project Hermes» ώστε να χρηματοδοτηθεί από δημόσιους πόρους. Αυτό αφορά την ανάπτυξη της υποδομής ενός ολοκληρωμένου ασύρματου δικτύου, από άκρο σε άκρο (end to end) συνδεσιμότητας, που θα προσφέρει τη δυνατότητα παροχής ευρυζωνικής υπηρεσίας υπέρ-υψηλής ταχύτητας σε μη εξυπηρετούμενες κοινότητες σε αγροτικές και άλλες περιοχές.

Ιωάννα Παπαδημητρίου