Στα τέλη του Οκτωβρίου αποχωρεί ο μοναδικός επικουρικός της ψυχιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου. Από το Πάσχα υπάρχει θέση για έναν επικουρικό, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Παρότι τα προβλήματα είναι γνωστά αφού η μοναδική ψυχιατρική κλινική της Δυτικής Μακεδονίας μένει με ένα γιατρό, δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη. Από το Μάιο έχουν μείνει ένα γιατρός και ένας επικουρικός για τρεις βάρδιες 365 μέρες τον χρόνο.

Αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής ,αφού καλύπτεται μόνο μια βάρδια. Από την Κυριακή ως το τέλος του Οκτωβρίου που μαζεύτηκαν οι εφημερίδας θα υπάρχει δυνατότητα νοσηλείας για ελάχιστες μέρες . Το Νοέμβριο όμως η κατάσταση χειροτερεύει με την αποχώρηση του επικουρικού χωρίς να φαίνεται αντικατάστατης , οπότε θα αποτελεί πάλι μονόδρομο η διαμετακόμιση.

Οι ψυχιατρικοί ασθενείς της Δυτικής Μακεδονίας μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη για την περιοχή με την πανδημία, αλλά και την οικονομική κρίση που έχει κάνει ήδη εμφανή τα σημάδια της λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Δεκάδες περιστατικά καταφτάνουν στο Μαμάτσειο και απλά διακομίζονται χωρίς να υπολογίζει κανείς τος οικογένειές τους με την ψυχική υγεία να νοσεί.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ψυχιατρικοί ασθενείς μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη-Η μοναδική δημόσια κλινική της Δυτικής Μακεδονίας εκπέμπει SOS